Samsung Galaxy Tab S6 Lite nekončí, letos dostane další facelift

Samsung Galaxy Tab S6 Lite nekončí, letos dostane další facelift
Fotografie: Samsung
  • Objeví se nový procesor Exynos 1280
  • Zachována zůstane podpora S Pen
  • Nepotěší jen 64GB interní paměť

Samsung tablety střední třídy příliš neumí. Když už nějaký pokus přijde jako v roce 2020 Samsung Galaxy Tab S6 Lite, dočkáme se silně osekaného modelu, který středně náročným příliš nevyhovuje. Zákazníky si však přístroj zřejmě nachází, protože o dva roky později dostal stejnojmenného nástupce s nepatrně lepší výbavou a letos se historie dle winfuture.de zopakuje.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024)

Unikají obrázky a informace o Samsungu Galaxy Tab S6 Lite (2024), který na vzhledu opět nic nebude měnit. Pod kapotu se však nastěhuje Exynos 1280, který nahradí procesory Snapdragon 720/732 používané v předloňském modelu. Bohužel půjde dosti pravděpodobně o jedinou významnější změnu.

Zachován má zůstat 10,4" IPS displej s podporou S Pen, avšak i nelichotivý prostor pro vaše data o velikosti pouze 64 GB. Základ má navíc představovat jen 4GB RAM. Měnit se nemá ani baterie s kapacitou 7 040 mAh. Naopak lze očekávat současný Android 14. Na zadní straně bude připravena 8Mpx kamerka, zatímco na čelní ploše 5Mpx snímač.

Dozvěděli jsem se dokonce i cenu, která má startovat na 400 eurech za Wi-Fi verzi, což je v přepočtu zhruba 10 tisíc korun. V případě zájmu o model s LTE se cena vyšplhá na 450 eur, tedy lehce nad 11 tisíc korun. Prozatím však nevíme, kdy dojde k představení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze