Sérii Galaxy Note hrozí zánik, Samsung ji chce sjednotit s řadou Galaxy S

26
Sérii Galaxy Note hrozí zánik, Samsung ji chce sjednotit s řadou Galaxy S
  • Samsung pravděpodobně zcela vypustí řadu Galaxy Note
  • Chce se zaměřit na sjednocení s řadou Galaxy S, o stylus však zájemci nepřijdou
  • Jedna z budoucích generací by měla nabídnout právě S Pen, Galaxy Note již pak bude zbytečný

Psal se rok 2011 a Samsung představil prvního zástupce nové řady Galaxy Note. Šlo o špičkově vybavený smartphone s jednou zajímavostí navíc – perem, kterým si uživatelé mohli snadno zapisovat svoje poznámky. Displej byl na tehdejší dobu extrémně velký, úhlopříčka činila 5,3 palce, dnes takové smartphony považujeme za kompaktní.

Uběhlo několik let a my již netrpělivě vyhlížíme Galaxy Note 9, který se představí za pár týdnů. Smysl řady se nezměnil, produkty se však pochopitelně vylepšují a reagují na dnešní trendy. I Galaxy Note 9 má být tím nejvybavenějším smartphonem současnosti, tomu odpovídá i odhadovaná cena 26 tisíc korun za základní model. Draží jsou už jen iPhony a limitované edice.

Nyní to vypadá, že Samsung s řadou Galaxy Note nepočítá. Z řady Galaxy S chce totiž vyčlenit model, který opět nabídne extrémně velký displej a chybět nebude ani hlavní doména produktů Galaxy Note – pero S Pen. Dočkat bychom se tedy mohli tří variant Galaxy S10, na kterých si Samsung otestuje právě sloučení řady Galaxy Note s řadou Galaxy S. Pokud budou výsledky uspokojivé, žádný Galaxy Note 10 již možná vůbec nedorazí.

Řešení je logické. Už nyní jsou uživatelé nuceni připlácet si v podstatě jen za stylus, výrobky se mezi sebou neliší natolik, aby je Samsung přesvědčil, že nákup produktu Note dává hlubší smysl. Samsungu by takové řešení ušetřilo nemalé finance na vývoj a výrobu, na čemž by mohl vydělat i koncový zákazník – i nejvybavenější varianta Galaxy S10 s perem S Pen by mohla stát méně, než aktuálně Samsung požaduje za svůj Galaxy Note.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Note je jedinečný Svým Stylusem,má pro tuto výbavu oprávněně své příznivce a Ti vědí,proč ho kupují.Na druhou stranu toto sloučení považuji za problematické,nebot pokud bude Stylus zakomponován do vrcholné verze S,je otázkou,kolik zákazníků jej zakoupí,nebot ne všichni chtějí tuto výbavu.Osobně Stylus nekupuji,nebot ho nevyužiju,na druhou stranu je to vyjímečná věc a své fanoušky si získala právem
Carda
No co aspoň budu mít dobrou vzpomínku na název Note díky tomu co vlastním jinak od představení Note 8 to jde z kopce poslední nejlepší stejně byla sedmička která dlouho nevydržela. Ale aspoň dobra zpráva bude že ty tři stejný nudle půjde aspoň nějak odlišit.
marko
Ty si riadny pacient
Carda
Každý se může vyjádřit a všechny Note přístroje mám rád teda ty do sedmičky zbytek už o ničem tedy vzhledově funkce a výkon jsou v pořádku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze