Samsung hlásí nejnižší tržby za poslední rok. Zítřky vidí optimisticky

20
Samsung hlásí nejnižší tržby za poslední rok. Zítřky vidí optimisticky
  • Samsung vykázal nejslabší čtvrtletí za uplynulých 12 měsíců
  • Méně se daří nejen divizi mobilních telefonů, ale i výrobci displejů
  • Naopak nahoru společnost táhne divize paměťových čipů

Samsung právě zveřejnil finanční zprávu za druhé čtvrtletí roku 2018. Od dubna do června letošního roku dosáhly tržby na 52,2 miliardy dolarů, což je nejnižší hodnota za posledních 12 měsíců. Samsung uvedl, že pokles je způsoben slabšími prodeji chytrých telefonů. Řeč je především o řadě Galaxy S9, která nedosahuje úspěchu svých předchůdců. Divize mobilních telefonů zaznamenala meziroční pokles v tržbách o 20 %. Obdobně je na tom divize zabývající se výrobou displejů, která rovněž zaznamenala pokles. Nahoru tak společnost ve druhém čtvrtletí táhla divize Semicon, která se zabývá výrobou paměťových čipů. Například na provozním zisku se Semicon podílel z více než 80 %.

Samsung i přes slabší čtvrtletí zůstává optimistický. V následujícím čtvrtletí očekává vylepšené prodeje chytrých telefonů, čemuž má pomoci Samsung Galaxy Note 9, který se za pár dní oficiálně představí. Jelikož se však novinka nebude výrazněji lišit od současného Galaxy Note8, existuje zde riziko, že se bude opakovat situace s řadou Galaxy S9. Jihokorejský výrobce má však ještě jeden trumf v rukávu. Celkově se totiž očekává nárůst poptávky po ohebných OLED panelech, což samozřejmě nahrává patřičné divizi výrobce.

Diskuze ke článku
Honza
Tak byl by div, kdyby ne... S9 je skoro stejná jako S8 a nižší řady stojí za vyliž pr... staré A3 a A5 pořád v prodejích válcují A6 a A8.
Michal Litecký
Michal Litecký
Pořád lepší než iMrdky...
Tony
Se ani nedivim vsude ta reklama s tim zpevakem Mirai smisenej buzerant? To fakt ne jako hodne uboho postava na marketing
Honza
Konečně. A doufám, že půjdou ke dnu co nejdříve. Arogantní odporná kompany co těžce kálí na zákazníky, slibotechna aktualizací a podvodníci.
Ať táhnou už k čertu konečně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze