Samsung Galaxy Fold5 přepracuje konstrukci kloubu, zbaví se tak rýhy v displeji

Samsung Galaxy Fold5 přepracuje konstrukci kloubu, zbaví se tak rýhy v displeji
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Samsung nahradí „U pant“ tzv. „činkou“, případně „vodní kapkou“
  • Toto řešení už používá konkurence
  • Samsung do něj navíc přidá voděodolnost

Vedle samotného ohebného displeje je u takto vybavených telefonů ostře sledovaný i jeho pant, který umožňuje jeho otevírání. Musí být dostatečně pevný, dlouhodobě odolný a zároveň příjemný na používání. Vedle toho se Samsung rozhodl, že bude odolávat i vodě. Předchozí čtyři generace se tak výrobce držel osvědčené metody, které se někdy přezdívá „U pant“ a postupně ji vylepšoval.

Tato konstrukce však znamená, že mezi jednotlivými části je ve složeném stavu mezera a po otevření je viditelná rýha v místě skladu, což může být pro některé rušivé. Jak ale prozrazuje známý „únikář“ ve svém tweetu, v páté generaci už Samsung sáhne po jiné konstrukci ohybu. Podle tvaru se obvykle nazývá „kapka“ a korejský výrobce ji spíše označuje jako „činku“. Bez ohledu na jméno však umožňuje přitisknout obě části blíže k sobě, aniž by to bylo po otevření patrné.


Tuto konstrukci už používá konkurence, a tak je s podivem, že se zde Samsung nechal předběhnout. Podle spekulací však nechtěl opustit voděodolnost celého telefonu IPX8 a její zajištění mu u složitějšího kloubu zabralo víc času. Pátá generace ohebných přístrojů od Samsungu by se měla objevit v druhé polovině roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze