Samsung aktualizoval fitness aplikaci S Health. Přináší nové funkce

13

Samsung vypustil aktualizaci své fitness aplikace S Health, která nese číselné označení 5.0.0.0063. Samsung zapracoval jak na samotném designu, který se na první pohled zdá přehlednější, tak také na nabízených možnostech měření. Do výčtu měřených aktivit navíc přibylo několik desítek nových možností.

Aplikaci S Health asi nemusíme nikomu představovat. Svého času byla dostupná pouze pro dražší zařízení od Samsungu skrze Samsung Apps, následně ji Samsung nabízel i v rámci Google Play, jakožto další šiřitelný kanál. Již delší dobu si ji však mohou stáhnout i uživatelé jiných značek, a to rovněž skrze Google Play. A právě v Google Play se objevila aktualizace s číselným označením 5.0.0.0063, která přináší spoustu více či méně zajímavých novinek. Na ty nejzajímavější z nich se podíváme právě nyní.

TIP: S Health od Samsungu je nyní více sociální

Aktualizace S Health 5.0.0.0063 přináší kromě nových funkcí přepracované prostředí. Názory na nové grafické ztvárnění se liší, někteří uživatelé jej hodnotí kladně, další si stěžují na zbytečné plýtvání místem. Nám se inovovaný vzhled líbí a lépe zapadá do dnešního designu moderních flatových aplikací. Nutno podotknout, že Samsung mění grafické zpracování poměrně často, avšak rozložení nejdůležitějších ovládacích prvků ne. Při orientaci v prostředí aplikace tak ke zbytečným zmatkům nedochází. K novinkám po stránce designu můžeme připočíst i změnu ikony (vyobrazení běžící ženy).

Nová podoba S Health

Nové sportovní aktivity

V předchozí verzi S Health dokázala aplikace zaznamenat chůzi, běh, cyklistiku, pěší turistiku a sport jako takový (v obecné rovině). Nově se však s aktualizací seznam citelně rozšířil, nově je možné zaznamenat 88 sportovních aktivit navíc (celkem tedy 93). Namátkou můžeme zmínit aeorobik, badminton, balet, baseball, bench press, box, bowling, běh na lyžích, běžecký pás, golf, fotbal, horolezectví, jízdu na kajaku, plážový volejbal a mnoho dalších. Ze zajímavostí můžeme zmínit házení létajícím talířem.

Zaznamenat můžete téměř cokoli

I z důvodu citelného rozšíření Samsung nabízí rozložení mřížky 2×2, nebo 3×3. Ze specializovanějších typů měření můžeme zmínit přítomnost zaznamenávání kroků, potravin, vody, kofeinu, hmotnosti, spánkové aktivity, srdečního tepu, SpO2, stresu, glukózy v krvi a krevního tlaku.

Pohled na inovované prostředí

I v nové verzi nechybí nastavení cílů, a to „být aktivnější“, „jíst zdravěji“ a „být více odpočinutý “. Větší důraz je kladen na záložku „Společně“, která se nově nachází na primární straně hned vedle vašich úspěchů a měření. Tato záložka zastřešuje například porovnání ušlých kroků s vybranými skupinami a výzvy skupin v poštu ušlých kroků. Vše se samozřejmě děje on-line, je tedy potřeba přihlásit se ke svému Samsung účtu.

Zajímavá evoluce

Rozšíření možností měření v aplikaci S Health nás opravdu překvapilo. Už nyní lze téměř s jistotou říci, že Samsung to S Health myslí opravdu vážně a věnovat se této fitness aplikaci bude i nadále. Jak se aktualizace líbí vám?

Stáhnout S Health

Google Play (zdarma)

Zdroje: play.google.com

Diskuze ke článku
Petas
Aplikace vypada super, ale co me zajima je to, jestli jsou podporovane aj naramky jinych vyrobcu, treba XIAOMI MIBAND 2 nebo je to jen na naramky a hodinky spolecnosti Samsung??
Zdenek
Přesně tak. Pokud by podporoval i hodinky Pebble jako jiné apk podobného charakteru, jednalo by se rázem o velmi zajímavou aplikaci.
Grohmann
Glukozu v krvi a krevni tlak to meri jak?
Petr Jandus
Petr Jandus
Podpora android wear by byla super, takhle tam jdou hodinky jen s Tizenem tj. Samsung

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze