Aplikace S Health v obchodě Google Play: ne ale pro všechny

8

Samsung se konečně rozhoupal a svoji fitness aplikaci S Health vpustil do obchodu Google Play. Do této doby byla aplikace distribuována a aktualizována pouze skrze obchod Galaxy Apps. Nově si ji tedy může stáhnout jakýkoli uživatel, který vlastní mobilní telefon značky Samsung s operačním systémem 5.0 Lollipop.

Aplikaci S Health asi nemusíme dlouze představovat, jedná se o šikovného fitness trenéra, který monitoruje vaši pohybovou aktivitu, zastane krokoměr, v nové verzi navíc umožní hlídat vámi vypité tekutiny a zaměřuje se také na tepovou frekvenci, samozřejmě u modelů, které disponují senzorem tepové frekvence vedle fotoaparátu. Novinkou je to, že Samsung začal distribuovat aplikaci i mimo vlastní obchod Galaxy Apps, a to rovnou v obchodě Google Play. Podmínkou pro stažení této aplikace je mobilní telefon značky Samsung, operační systémem Android 5.0 Lollipop a také grafická nadstavba TouchWiz. Majitelé telefonů s alternativní ROM tak mají smůlu.

Aplikace S Health

Proč Samsung vypustil tuto aplikaci do obchodu Google Play, když stejně neumožní instalaci na mobilní telefony jiných výrobců? Důvod je vcelku jednoduchý, snaha o pravidelnou aktualizaci. Do Google Play je přihlášena valná většina uživatelů, zatímco přihlášení do Galaxy Apps často uživatelé přeskakují a pak se diví, že využívají stále starou verzi tohoto šikovného pomocníka. Novinkou této aplikace je především začlenění do Material designu, jenž koresponduje s prostředím Androidu 5.0 Lollipop. Tato verze si odbyla svoji premiéru při představení Samsungu Galaxy S6 (edge).

Stáhnout S Health

Google Play (zdarma)

Zdroje: sammyhub.com, play.google.com

Diskuze ke článku
Petas
A zase je tu jedna z diskriminaci samsungu. Proste rika lidem kupte si bud novy mobil a nebo pouze vlajkovou lod nebo NOTE a pak dostanete novy S heatlh. A tak to dela se vsim. Misto toho aby se zameril na aktualiza pro vsechny tak si jen vymysli aby vydelal na prodeji mobilu. Je to prasarna
Daniel Helekal
Daniel Helekal
Lidi poraďte, mám Note 3 a bratránek Note 4, je nějak možné, aby jsme si v S Health viděli navzájem nachozené kroky? My jsme na to prostě nepřisli......
hendo
mám S4 s Androidem 5.0.1 a S Health mi z Google Play nejde stáhnout
Karol
Já mám Note 3, a taky nic...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze