Samsung a jeho hodinky pohlídá vaše zdraví a výkony pomocí umělé inteligence

Samsung a jeho hodinky pohlídá vaše zdraví a výkony pomocí umělé inteligence
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Výsledkem jsou nové metriky, jedno číslo pro celý zdravotní stav nebo praktické wellness tipy
  • Kombinací různých vstupů lze také zvýšit přesnost měření mnoha ukazatelů

Téma umělé inteligence prostupuje samozřejmě i mobilní telefony a jejich funkce. Apple chystá na červen velká překvapení, velké věci chystá i Google a samozřejmě také Samsung. Poslední zmiňovaný má také své chytré hodinky a nyní se na samsungmobilepress.com chlubí tím, co všechno nového se vybrané modely naučí díky nasazení umělé inteligence.

Pokročilá inteligence pro ucelenější vhled a motivaci

Samsung si dal za cíl poskytovat pokročilé služby v oblasti zdraví a wellness, počínaje využitím smysluplných a použitelných informací, které vám pomohou lépe porozumět vašim zdravotním návykům. Nyní vám díky kombinaci Galaxy AI a Samsung Health nové zdravotní funkce poskytnou komplexnější zdravotní poznatky spolu s motivačními podněty, které vám pomohou zlepšit každodenní pohodu.

Energy Score
Energy Score je metrika slučující mnoho údajů do jednoho číslo, podobně jako to Garmin dělá s Body Battery.

Díky službě Energy Score získáte lepší představu o své každodenní kondici díky kombinované analýze osobních zdravotních ukazatelů, včetně průměrné doby spánku, konzistence doby spánku, konzistence doby spánku a bdění, načasování spánku, aktivity předchozího dne, tepové frekvence ve spánku a variability tepové frekvence, které vám pomohou zvládnout váš den. Funkce Wellness Tips vám navíc pomůže dosáhnout vašich osobních zdravotních cílů tím, že vám nabídne poznatky, motivační tipy a pokyny na základě konkrétního cíle, kterého chcete dosáhnout.

Větší přesnost

Přesné a komplexní zdravotní ukazatele jsou základem nejlepších inteligentních zdravotních zkušeností. Vylepšené zdravotní algoritmy a pokročilé nástroje pro sledování poskytnou v kombinaci s umělou inteligencí ucelenější, personalizovanější a akčnější poznatky. Protože dobré zdraví začíná dobrým nočním odpočinkem, Samsung vylepšuje náš algoritmus AI pro spánek, aby poskytoval další podrobné informace o spánku. Nově přidané ukazatele spánku pro funkci Sleep Insights nabízejí podrobnější a přesnější analýzu kvality vašeho spánku, takže můžete lépe porozumět svým spánkovým vzorcům a vytvořit si lepší návyky. Tyto přidané ukazatele zahrnují kromě dříve podporovaných ukazatelů, jako jsou hodiny chrápání, hladina kyslíku v krvi a spánkový cyklus, také pohyb během spánku, latenci spánku, srdeční frekvenci a frekvenci dýchání během spánku.

Wellness Tip
Wellness Tip vám názorně poradí, co byste měli nebo neměli dělat pro své zdraví a pohodu.

Zcela nové fitness funkce nabízejí inteligentní měření fyzické kapacity bez námahy, jež umožňuje lépe přizpůsobit trénink, který tradičně poskytují vysoce pokročilá zařízení. Kromě pěti stupňů intenzity běhu v rámci personalizované zóny zdravotní frekvence podporují efektivní běh a zároveň rychlou analýzu výkonu nové podrobné měření aerobního prahu (AT) a anaerobního prahu (AnT) srdeční frekvence. Cyklisté si navíc mohou snadno vypočítat metriky funkčního prahového výkonu (FTP) za pouhých 10 minut a trénovat jako profesionálové pomocí personalizovaného výkonového indexu založeného na analýze dat umělé inteligence pro maximalizaci výkonu. Nástroje pro sledování kondice vám také pomohou pohodlněji sledovat tréninky a pokroky. S novou funkcí Workout Routine můžete kombinovat různá cvičení pro individuální trénink a plynule přecházet na další cvičení bez přerušení. Zůstaňte motivovaní a sledujte své pokroky při běhu nebo jízdě na kole pomocí funkce Race, která porovnává aktuální a minulé výkony na stejných trasách.

Všechny tyto novinky se k vám dostanou postupem času prostřednictvím aktualizace aplikace Samsung Health na verzi 6.27 a do hodinek po přechodu na One UI 6 Watch.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze