Rozchod? Facebook vám na ex-partnera pomůže zapomenout

3

Sociální sítě hrají čím dál tím větší roli v mezilidských vztazích. A to nejenom při jejich navazování, ale také ve chvílích, kdy končí. V tomto případě jsou však spíše kontraproduktivní. Proto Facebook testuje novou funkci, která vám pomůže lépe se s rozchodem vyrovnat.

Testování funkce zatím probíhá v uzavřeném okruhu uživatelů v USA a ještě se na ní na základě zpětné vazby pracuje. V principu ale funguje tak, že pokud ohlásíte na Facebooku ukončení vztahu, jeho rozhraní vám nabídne několik voleb, které vám umožní nemít bývalého partnera tolik na očích. Odstraní například příspěvky, ve kterých jste označení spolu, nebo od něm nějakou dobu neuslyšíte. Funguje to i naopak – pokud nechcete, on nebo ona zase neuvidí vaše nové příspěvky.

Facebook vám pomocí několika voleb umožní lépe se vypořádat s rozchodem.

V podstatě se nejedná o nic nového, pokud chcete, můžete si v nastavení podobné volby vybrat už nyní, jen to dá více práce. Celý počin nápadně připomíná zápletku filmu Věčný svit neposkvrněné mysli. Ten byl před jedenácti lety brán jako zajímavá sci-fi a ejhle, o dekádu později už se jeho děj dá brát téměř doslova.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: newsroom.fb.com

Diskuze ke článku
Kocik
Neni jednodusi si toho partnera smazat? Kdyz rozchod nevidim duvod mit nekoho takovyho v pratelych.
Filip
Smazat a zablokovat. Vyřešeno.
Pepa
Nejdůležitější je to oznámit na FCB:-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze