Razer koupil startupový Nextbit, Robin o podporu nepřijde

1

Společnost Razer, která nás zásobuje herními systémy a příslušenstvím, odkoupila Nextbit. Ten přišel s myšlenkou a realizací telefonu, který bez přestání komunikuje s cloudovým úložištěm a díky němu může v reálném čase upravovat vnitřní úložiště a dostupný obsah.

Dohoda mezi společností Razer a Nextbit proběhla v pátek 27. 1., přičemž Razer získal většinu aktiv společnosti Nextbit. Startupový Nextbit byl založen bývalými členy Googlu, zapojil se rovněž také bývalý šéf designového odvětví HTC. I po odkoupení Razerem bude společnost Nextbit částečně samostatná, alespoň co se nového rozvoje týká.

Zástupci společnosti Nextbit si nové spojení chválí a dle jejich slov se tak dostanou do širšího kruhu potencionálně důležitých lidí pro další vývoj. Pracovníci Nextbitu přitom zůstanou na svém původním místě v San Franciscu.

Nepřehlédněte:

Nextbit Robin

Zástupci společnosti prozatím neprozradili, kdy a jestli vůbec se dočkáme nového hardwaru. Prozatím jediným smartphonem z dílen Nextbitu je zajímavý model Robin, který byl představen zhruba před rokem a půl skrze kampaň Kickstarter a do prodeje se dostal přibližně o půl roku později. Tento telefon má i nadále přislíbenou aktualizaci softwaru, minimálně do února roku 2018, stejně tak CEO Nextbit garantuje záruku na hardware v minimální lhůtě 6 měsíců.

Zdroje: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Martin P.
Psal jsem to už jinde, herního smartphonu , nebo telefonu pro hráče?
Jako fanda progamingu samozřejmě vítám představu takového Razer smartphonu zaměřeného na HC hráče , ale....
nVidia se již vyjádřila, že další nVidia Shield tablet nebude. A žé ne úplně splnil očekávání. Tablet Acer predátor je pokus o vtip a né herní tablet. A tím to mezi velkými výrobci s herními tablety, nebo smartphony končí.
Možná Razer přijde s smartphonem pro hráče, nikoliv herním smartphonem. Bude to prostě doplněk k zmíněným perifériím a notebookům. Ale nebude to samotné herní zařízení. Stejně jako teď mají smart hodinky a fitness náramek.
Takže bude to smartphone v známém černoreleném designu, třeba s chroma funkcí. Integrovaný software Razer Comms, razer Arena, možná i Razer Razer Switchblade UI. Rozhodně nečekám smartphone na paření, už protože svět her na Androida je naprosté většině stupidní casuality hry na, kterých Razer rozhodně nevydělává. Další možnost je, že Razer půjde streamování PC her.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze