Razer představil obří herní notebook se třemi displeji

4

Herních notebooků jsme na CES 2017 viděli požehnaně a nejen Acer přišel s odvážnou vizí. Razer už svůj drahý a výkonný notebook má. Project Valerie se ho nyní snaží změnit v přenosný přístroj s velkým výkonem a třemi vestavěnými 17palcovými 4K displeji. Výsledkem je luxusní a zcela netradiční stroj.

Project Valerie

Velkou část konference CES 2017 zabírají projekty, které se pravděpodobně nikdy nedostanou do výroby. Alespoň ne v takové podobě. Řada konceptů však dává nahlédnout, čeho bychom se jednou třeba mohli dočkat. Herních notebooků jsme letos viděli hodně, nejvýkonnější stroj na světě představil Acer a do oblasti herních notebooků vstoupil i Samsung. Razer je v tomto segmentu velkým hráčem a nebojí se přijít s odvážnou vizí.

Project Valerie je prototypem notebooku se třemi displeji. Základ vychází z produktu Razer Blade Pro, který byl představen již minulý rok. Avšak přidává dvě zásadní inovace. Místo jednoho 17palcového displeje s 4K rozlišením nabídne hned tři s celkovým rozlišením 11 520 × 2 160 pixelů. To celé pohání Nvidia GeForce GTX 1080. I když kompletní specifikace Razer neprozradil.

TIP: Na herní monstrum Acer Predator 21 X si připravte přes čtvrt milionu

Představený kus ještě nemá plně funkční systém vysouvání displejů a jde tedy vážně jen o ukázku již otevřeného a připraveného notebooku. Na renderu však vidíme, že oba displeje mají být zasunuty za hlavním. Po zapnutí se pak díky dvěma ramenům vysunou a upraví do požadované polohy. Systém zvládne jak ploché rozestavení postranních displejů, tak jejich náklon do vybraného úhlu, jak u podobných desktopových sestav bývá zvykem.

Vystavený notebook váží 5,5 kg, což není zrovna přenosné zařízení a hraní na klíně bychom vám rozhodně nedoporučili (i když to Razer stále nazývá „laptop“). Síla zařízení po zavření je 3,8 cm, což je při trojici displejů poměrně pochopitelné.

V tuto chvíli má také stroj problém s přehřívám a po chvíli hraní je klávesnice nezvykle a nepříjemně horká. Opět se ale sluší připomenout, že jde jen o koncept a ne finální produkt. Rovněž nevíme, jaký dopad na výdrž baterie přidané displeje mohou mít a kolik by vůbec takový herní notebook mohl stát, když sám Razer Blade Pro má cenovku okolo 100 tisíc Kč.

Project Valerie

Hlavním důvodem, proč Razer Project Valerie představil je průzkum trhu. Zajímají ho reakce uživatelů a novinářů, zda by o podobné zařízení vůbec měli zájem.

Zdroje: razerzone.com

Diskuze ke článku
bidlo204
tak na takovou mašinu to vůbec není špatná hodnota 5,5 kg
Caddy RB
Caddy RB
To vubec neni marny napad...ani by nemusel byt herni, tohle bych ocenil i na normalni praci...jak mam delat neco jen s jednim monitorem, nemam moc radost :)
Tron
Beru všemi 10. Náhrada za dosluhující M6800. Alespoň už bych nepotřeboval dokovací stanici. All-in-one
Areon
Nápad velmi dobrý. Palec nahoru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze