Rapper Drake si rýpnul do uživatelů Androidu. Vadí mu prý zelené zprávy

1
Rapper Drake si rýpnul do uživatelů Androidu. Vadí mu prý zelené zprávy
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Uživatelé iPhonů mohou podle barvy zprávy rozeznat, zda byla odeslána z jiného iPhonu, nebo Androidu (či jiného OS)
  • Drake si z Androidu udělal legraci již v minulosti

Nekončící debaty a často i ohnivé diskuze mezi radikálními vyznavači Androidu a iOS se rozhodl přiživit i populární kanadský rapper Drake. V jeho nově vydaném albu „For All the Dogs“, konkrétně pak ve skladbě „First Person Shooter“, zmiňuje zelené bubliny, na které podle všeho nereaguje, stejně jako na telefonní hovory od uživatelů Androidu.


Tento případ „diskriminace“ uživatelů Androidu ze strany Drakea navíc není ojedinělý, v jeho předcházejícím albu „Honestly, Nevermind“, se vyskytovala skladba „Texts Go Green“, jež opět odkazuje na rozdílné barevné zobrazení zpráv mezi majiteli iPhonů a zbytkem (jmenovitě telefonů s Androidem, ale i dalších operačních systémů). Podle keebos.com rapper v roce 2019 používal iPhone 12 Pro, lze tak předpokládat, že nyní je uživatelem iPhonu 15 Pro, jehož podrobnou recenzi si již u nás můžete přečíst, případně větší verze 15 Pro Max.


Google si však z Drakeovy nelibosti k Androidu v loňském roce také vystřelil a připravil krátké video o tom, jak by měl Apple přijmout standard RCS, který by měl zároveň zvýšit bezpečnost zpráv. Zdá se však, že Apple alespoň prozatím nic na současné situaci měnit nehodlá.