Qulacomm připravuje Snapdragon 8 Gen 4, co dokáže?

2
Qulacomm připravuje Snapdragon 8 Gen 4, co dokáže?
Fotografie: Qualcomm
  • Snapdragon 8 Gen 4 by měl využívat jádra Oryon
  • Nyní unikl jeho testovací vzorek, který dokázal stabilně pohánět herní megahit Genshin Impact 45 minut v rozlišení 1080p
  • Největší konkurenci by pro Qualcomm měl představovat MediaTek a jeho čipset Dimensity 9400

Jak upozorňuje phonearena.com, očekává se, že americká společnost Qualcomm uvede svá vlastní jádra Oryon v čipsetech pro mobily už letos a debutovat nemají nikde jinde než v procesoru Snapdragon 8 Gen 4, který by měl být oficiálně představen v říjnu. Na sociální síti X se přitom odhalil testovací vzorek čipu. Jak se můžete dočíst níže, i testovací kus byl dlouho před přestavením údajně schopen stabilně pohánět herní megahit Genshin Impact až 45 minut v rozlišení 1080p.


Jak dodává wccftech.com originálně čerpající z gall.dcinside.com, vzhledem k tomu, že má být Snapdragon 8 Gen 4 použitý v zařízení, na kterém hra běží, teprve inženýrským vzorkem, je možné, že po dalších úpravách čipu bude jeho finální verze schopna spustit hru Genshin Impact s maximální rychlostí 60 snímků za sekundu, a to ještě ve vyšším rozlišení. A není to jediná zajímavá věc, která se ke Snapdragonu 8 Gen 4 váže, tou další je skutečnost, že zvládl v zátěžovém testu 3DMark Wild Life Extreme dosáhnout o 10 % vyššího skóre než čip Apple M2, jenž je určen pro zařízení Mac.

Už dříve se přitom spekulovalo o tom, že Qualcomm rozdělí nově výrobu připravovaného 3nm SoC mezi TSMC a Samsung, ovšem minulý měsíc se vyrojily informace o tom, že jej bude kompletně vyrábět tchajwanské TSMC, rozdělení výroby mezi Samsung a TSMC se tak pravděpodobně uskuteční až u Snapdragonu 8 Gen 5. Největší konkurencí pro Snapdragon 8 Gen 4 by přitom měl být čipset MediaTek Dimensity 9400, jenž by se měl stejně jako současný Dimensity 9300 obejít bez úsporných procesorových jader.