Qualcomm údajně odmítl Applu dodat čipy. Ten se musel spolehnout výhradně na Intel

3
Qualcomm údajně odmítl Applu dodat čipy. Ten se musel spolehnout výhradně na Intel
  • Spory Applu a Qualcommu gradují v nedodávání čipů
  • Apple se tak v nových iPhonech musí spoléhat výhradně na Intel
  • Qualcomm však s Applem spolupracovat nadále chce

Provozní ředitel Applu, Jeff Williams, vypovídal u amerického soudu ohledně sporů mezi Applem a Qualcommem. V jeho řeči zazněly vcelku překvapivé skutečnosti. Jak jistě víte, v otázce čipů se Apple vždy hodlá spoléhat na dva dodavatele, aby ideálně rozvrhl dodávky a zajistil stabilní výrobu. V iPhonech se tak mohly objevit čipy od Qualcommu a Intelu. S takovým scénářem v Applu počítali i pro rok 2018. Dle Williamse se však Qualcomm rozhodl, že už čipy Applu nedodá. V nejnovějším trojlístku iPhonů se také nacházejí výhradně čipy od Intelu. Jde o překvapivá slova, neboť Qualcomm v minulosti uvedl, že právní spory nebudou mít vliv na obchodní svazky s Applem.

Na Williamsova slova však již reagoval také Qualcomm, konkrétně samotný generální ředitel Steve Mollenkopf. Uvedl, že Qualcomm nadále soutěží o zakázky pro Apple na různé jeho projekty z portfólia. Je tak možné, že pře přesáhly stěny soudních síní a situace se vyjasní až po vynesení konečného rozsudku.

Diskuze ke článku
pitchooo
to je jak ironie... ja tobe kudlu do zad a i tak des se mnou na pivo... qualcomm ma mit svoji hrdost a ne jen se zajimat o dolary...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze