Černý den pro Huawei. Po Googlu se od něj odvrátili i výrobci čipů

20
Černý den pro Huawei. Po Googlu se od něj odvrátili i výrobci čipů
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Huawei je nově odříznutý od dodávek čipů pro telefony, tablety a notebooky
  • Čínský výrobce i s tím počítal a od loňského roku se předzásoboval

Huawei rozhodně nezažívá zdařilý vstup do nového pracovního týdne. Americká vláda čínskou společnost zařadila na tzv. černou listinu, což znamená, že s ní nesmí žádná americká společnost spolupracovat a dodávat hardware či software. Již v časných ranních hodinách jsme vás informovali o tom, že s Huawei přerušil spolupráci Google, což do budoucna může mít vážné následky pro zařízení s Androidem. Podrobně se vše dočtete v našem článku.

Aby toho však nebylo málo, odvracejí se od Huawei i přední světoví výrobci čipů. Uvádí to ve své zprávě agentura Blooomberg. Výrobci jako Intel, Qualcomm, Xilinks a Broadcom budou respektovat zařazení Huawei na černou listinu a minimálně do vyřešení celého případu nebudou čínskému výrobci dodávat své komponenty. Po komplikacích s Androidem jde o další tvrdý zásah, který Huawei rozhodně pocítí. Vše navzdory tomu, že se čínský výrobce na zlé časy údajně připravoval a od loňského roku se mohutně zásoboval.

Aktuálně zásoby Huawei údajně vystačí na celý rok a navíc je Huawei minimálně z části schopen výpadky svých dodavatelů nahradit vlastními procesory. I tak bude komplikované pro Huawei vše nahradit, neboť nejde jen o telefony, ale také o notebooky a síťová řešení.

Diskuze ke článku
Dodo
Jojo a amíci polezou za levnou pracovní sílou do indie.....
dunco
Za vším jsou peníze a špinavá politika.
Lukáš
Velice špinavá hra schováná za telefony, která může mít ovšem dalekosáhlé následky. Ušákům už nadobro hráblo a tak se neštítí ničeho, tohle nemůže dobře dopadnout, ale čína nebude ten kdo zapláče.
xo
xD tvl...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze