Soud Qualcommu nevyhoví, iPhony se budou prodávat dál

aktualizováno
1
Soud Qualcommu nevyhoví, iPhony se budou prodávat dál
  • Žádosti Qualcommu, na základě které měl být přerušen prodej iPhonů osazených modemem od Intelu, soudem nebylo vyhověno
  • Výrobce procesorů obvinil Apple z předávání tajných informací konkurenčnímu Intelu, který dodává modemy pro nové iPhony

Aktualizováno 30. 9. 2018

Podle posledních zpráv se zdá, že Apple bude v soudním sporu vítězem. Soud totiž zamítl požadavek Qualcommu na uvalení zákazu prodeje na iPhony osazené modemem od Intelu. Zároveň však soud uznal, že tyto iPhony porušují jistý patent týkající se power managementu zařízení. Návrh na zákaz prodeje nebyl podle soudu přijat rovněž kvůli veřejným zájmům.

Původní informace z 26. 9. 2018

Několikaletá tahanice mezi Qualcommem a Applem stále pokračuje. Podle posledních zpráv výrobce procesorů vše ještě více vyeskaloval, když Apple nařkl z předávání citlivých informací Intelu. V záloze má mít navíc dostatečné důkazy na to, aby vše prokázal.

Qualcomm u nejvyššího soudu v Kalifornii prohlásil, že Apple odcizil rozsáhlé množství utajených informací v rámci obchodního tajemství za účelem zlepšení výkonu čipů konkurenčního Intelu. Výrobce procesorů rovněž uvádí, že Applu dal přístup k důvěrným materiálům pod striktně ujednanými podmínkami, které dovolaly tyto informace využít pouze u zařízení Qualcomm, což Apple porušil.

Apple se rozhodl toto nařčení nekomentovat. Qualcomm žádá o finanční kompenzaci za všechny ušlé ztráty a porušení duševního vlastnictví. Rovněž žádá, aby Apple přestal používat modemy od Intelu, čehož se dožaduje i u americké Komise pro mezinárodní obchod. CEO Qualcommu Steve Mollenkopf v rozhovoru pro Bloomberg zmínil, že je však otevřen dohodě.

Diskuze ke článku
mrtva_zizala
kdepak, maly pan je ten poskozeny... a risk na zakaz prodeje byl spise jen symbolicky s ocekacanym koncem. Tak sup hup do soudni tahanice a z obou vytahat miliardy, jsou to dost bohate firmy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze