Qualcomm představil nový hardware pro sluchátka: výrazně vylepší bezdrátový dosah

1
Qualcomm představil nový hardware pro sluchátka: výrazně vylepší bezdrátový dosah
Fotografie: Sony
  • Debut si odbyly dvě zvukové platformy – Qualcomm Snapdragon S7 a S7 Pro Gen 1 s Bluetooth 5.4
  • Verze S7 Pro přináší micro-power Wi-Fi pro rozšíření bezdrátového dosahu za hranice Bluetooth

Kromě vlajkového Snapdragonu 8 Gen 3 pro nejlepší mobilní telefony příštího roku představil Qualcomm na summitu Snapdragon na Havaji také zvukové čipy, které budou uvnitř nejnovějších sluchátek a reproduktorů. Pojďme se tedy podívat na zvukové platformy Qualcomm Snapdragon S7 a S7 Pro Gen 1 s Bluetooth 5.4.


Jak dodává gsmarena.com, verze S7 Pro přináší micro-power Wi-Fi s rychlostí až 29 Mb/s, aby se rozšířil bezdrátový dosah sluchátek daleko za hranice toho, „co je dnes možné pouze pomocí Bluetooth“, jak uvádí sám Qualcomm. Samozřejmostí je přitom plynulé přecházení mezi Bluetooth a Wi-Fi. Qualcomm uvádí, že budete moci chodit po domě, jakékoli budově nebo kampusu a zároveň poslouchat hudbu a telefonovat tam, kde by Bluetooth narazilo na své limity.

Kromě toho mají čipy S7 a S7 Pro šestkrát vyšší výpočetní výkon a téměř stokrát vyšší výkon AI (díky použití speciálního AI enginu Micro NPU) než platformy předchozí generace, tedy S5 Gen 2. Nabízí ale i automatický přechod mezi režimy ANC na základě okolního prostředí. V souvislosti s ANC se pak sluší zmínit, že jde už o jeho 4. generaci, která by opět měla posunout laťku v otázce potlačení okolních ruchů o notný kus dále.

Qualcomm také uvádí, že čipy obsahují více jader DSP a speciální senzorové centrum podpořené 300% nárůstem paměti opět ve srovnání s čipem S5 Gen 2. S7 Pro také podporuje vícekanálové bezztrátové streamování hudby s kvalitě 192 kHz a nabízí vylepšený vícekanálový prostorový zvuk pro hraní her.

Diskuze ke článku
Jab
Jab
Uživatelé Apple zařízení tohle nepotřebují, anžto nepoznají rozdíl v kvalitě mezi CD a třicetkrát přehranou kazetou. Já počkám alespoň na aptx lossless v mobilu i bt sluchátkách, který se té CD kvalitě už nějak blíží.

Množství "snake-oil" u BT hudby je neskutečné. Horší už je to snad jen s HDR u panelů i obsahu. Tam aby se v tom také prase vyznalo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze