První telefon s OS Firefox bude od ZTE: dočkáme se příští rok

1

O připravovaném operačním systému Firefox OS už víme své, dřívější zmínky také několikrát poukazovaly na to, že ZTE připravuje svůj vlastní smartphone s integrovaným novým systémem od Mozilly. Čínský výrobce však včera odhalil přesnější informace o tom, kdy se takového smartphonu dočkáme.

Tiskový mluvčí ZTE, David Dai Shu, řekl v rozhovoru pro Reuters, že se společnost „snaží přijít na trh s přístroji a unikátním operačním systémem, zatímco bude i nadále nabízet zařízení s platformou Android“.

TIP: Podívejte se na naše dojmy z operačního systému Firefox OS.

To Mozille rozhodně může pomoci, jelikož je protlačení nového systému na přeplněný trh již beztak pořádným oříškem. ZTE naopak nechce spoléhat pouze na služby Googlu a hodlá využít něco nového a neokoukaného, což Firefox OS je.

První přístroj s novým operačním systémem by se měl odhalit veřejnosti buď ke konci letošního roku nebo na začátku příštího. Bude rozhodně zajímavé sledovat souboj nejrozšířenějšího operačního systému na mobilním trhu, Androidu, s nováčkem od Mozilly, který staví na HTML renderingu a web aplikacích.

Zdroje: fonearena.com