První střípky informací o Snapdragonu 875. Na co se můžeme těšit?

18
První střípky informací o Snapdragonu 875. Na co se můžeme těšit?
Fotografie: Qualcomm
  • O grafický výkon se má postarat Adreno 660
  • Čipset bude kompatibilní s operační pamětí typu LPDDR5 SDRAM

Server 91mobiles.com zveřejnil ve spolupráci s „leaksterem“ Ishanem Agarwalem první informace o chystaném Snapdragonu 875. Podle všeho se má jednat o první procesor od Qualcommu vyrobený 5nm výrobním postupem, který má zajistit nižší energetickou spotřebu a pochopitelně také vyšší výkon.

K představení by mělo dojít na konci letošního roku. O 5G konektivitu se má postarat nový modem X60, přestože zatím není jasné, jestli bude tento modem integrován přímo do čipsetu, nebo bude samostatně vyčleněn jako v případě letošního Snapdragonu 865.

O grafický výkon se má postarat GPU Adreno 660 a jádra CPU (Kryo 685) budou spoléhat na architekturu ARM v8 Cortex. Čipset bude schopen spolupracovat s operační pamětí typu LPDDR5 SDRAM. Prozatím nemáme žádné informace o tom, o kolik vyšší procentuální výkon novinka přinese ve srovnání se Snapdragonem 865. V prvních telefonech se má Snapdragon 875 objevit na začátku roku 2021.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Stejně to bude lagovat, protože drojd. Chichichi.
Dodo
Tak je otázka, kolik bude stát, a kolik výrobců si ho kvůli ceny dovolí nasadit do svých zařízení.
St
Zajímavý chip. Už se těším až bude na světě. Třeba bude v mém příštím telefonu. Kdo ví?
Marky Mark
Stejně to je už oblbovárna, sotva se tak nějak začala objevovat 865 v telefonech, už musí výrobci pomalu dávat najevo, že tohle nutně musíte mít, a jak je to nutně potřeba. Přitom výkonu je prakticky od pár generací zpátky dostatek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze