První mobilní Full HD displej od LG naživo

Na akci Display Week je k vidění spousta lákavých technologických vychytávek, nás ale tentokrát nejvíce zaujal nejjemnější mobilní displej na světě, který LG poprvé představilo naživo poté, co jej před několika týdny oznámilo.

Výrobce displej nazývá „Světově první mobilní Full HD“ a rozhodně nepřehání. Displej o velikosti 5 palců nabízí rozlišení 1920 x 1080 pixelů s jemností neuvěřitelných 440 bodů na palec. Pro srovnání, Sony Xperia S má se svým 720p 4,3 palcovým displejem jemnost pouhých 342 pixelů na palec, a to je momentálně telefonem s nejjemnějším displejem na našem trhu. LG používá displej technologie AH-IPS, která nabízí výborné pozorovací úhly a velmi vysoký jas. Velkou neznámou je výdrž, které přístroje s podobným displejem docílí. Podsvětlení takto jemného displeje bude totiž muset být velmi silné, což je pro baterii vždy problém. LG ale zatím žádné detaily nezveřejnilo.

Zatímco byl nový displej odhalen už před týdnem, teprve nyní bylo možné se na něj za sklem podívat a okusit jeho kvalitu. Oficiální videa ani screenshoty zatím dostupné nejsou, takže se podívejte alespoň na fotografie pořízené zpravodajským webem The Verge.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Puro
Neni nahodou vse nad 320dpi oku neviditelne? Je prece jedno jestli bude 400dpi nebo 1000000dpi, lidske oko stejne ani v jednom nerozezna pixel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze