LG představilo nejjemnější displej na světě

2

Stále si myslíte, že má Apple na mobilním trhu nedosažitelné první místo? Výrobce si sice s novým iPhonem 4S urval prvenství v kvalitě použitých displejů, konkurence jej však velmi rychle předběhla a my se nyní můžeme podívat na zbrusu nový displej od LG, který nabídne nejjemnější rozlišení a hustotu pixelů na trhu smartphonů.

Představen byl nový LCD displej s úhlopříčkou 5 palců, schopný vyprodukovat rozlišení 1920 x 1080 pixelů, což je pro mobilní trh zatím rekordní hranice. To dovolí sledovat FullHD filmy a jiný multimediální obsah v plném rozlišení bez jakéhokoliv zkreslování.

LG ale tvrdí, že se jedná o krok vpřed v mnoha jiných směrech. Displej využívá technologii AH-IPS s hustotou pixelů 440ppi a poměrem stran 16:9. Je také o 0,5 palce větší a nabízí dvojnásobně vyšší hustotu pixelů, než tradiční displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů a úhlopříčkou 4,5 palce.

„Smartphony se stále více cení podle jejich využití v multimédiích a s příchodem LTE a rychlých přenosů souborů se náš FullHD LCD displej s 5 palci stane nezaměnitelným pomocníkem na mobilním trhu,“ řekl Sang-Deok Yeo, viceprezident divize LG Display.

Právě AH-IPS technologie ve spojení s větší hustotou pixelů na palec nabídne nekompromisní zážitek. Pouhým okem budou jednotlivé pixely nerozeznatelné, navíc se dočkáme velmi realistického podání barev a kontrastu, a to z jakkoliv ostrého úhlu. Displej by měl být skvěle čitelný na přímém slunečním světle a překvapivě i méně náročný na baterii, což pomůže uchovat více energie. Závěrem musím zmínit také rychlejší reakce na doteky prstu.

První várka nových displejů by se měla začít aktivně používat ve druhé polovině letošního roku. Vidět je však budeme moci mnohem dříve, a to už 4. června na výstavě SID 2012 Display Week.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
és
5 palců? tak to už je teda pořádná placka...
Pavel K.
1) 5" je na smartphone moc to už je hybrid...
2) však i u 300dpi jsou body "neviditelné" 440dpi pomůže už jen vybít rychleji baterku...
Jinak jsem rozhodně příznivcem kvalitních displejů ale nic není dokonalé a když někde přidáme někde se to musí projevit negativně. Proto preferuji zlatou střední cestu (pro mě 4" qHD ;-) )

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze