První dojmy ze sympatického a levného ASUSu VivoBooku Flip 14

První dojmy ze sympatického a levného ASUSu VivoBooku Flip 14
  • Po tiskové konferenci ASUSu jsme se mohli podívat i na levnější zařízení z jeho portfolia, kam spadá také VivoBook Flip 14
  • Ten nabízí skvěle zpracované tělo s konvertibilní konstrukcí, kompaktní rozměry a v nejvyšší konfiguraci i vysoký výkon
  • Jeho nejsilnější stránkou je však nejlevnější varianta s procesorem Celeron, která bude stát pouze cca 10,5 tisíce korun

VivoBook si zabral během tiskovky ASUSu až poslední místo, ale možná trochu ironicky jde o nejzajímavější nově představený notebook, který si ASUS do Berlína přivezl. Hned na první dotyk na nás totiž velmi zapůsobila jeho kvalitní konstrukce, byť z hliníku je tu pouze vrchní víko, jinak se vsadilo na osvědčený plast. I tak se nám zdál ovšem tento notebook velmi pevný a rozhodně nikde nic nevrzalo.

ASUS VivoBook Flip 14 – IFA 2017

Navíc je zařízení poměrně lehké a rámečky kolem 14palcového Full HD panelu hezky tenké, čímž se ASUS při prezentaci také řádně chlubil. To vše dohromady tvoří velmi dobrý celek, který podtrhuje povedená klávesnice a slušný touchpad, byť ten by mohl být o trošku lepší. Další výhodou VivoBooku je samozřejmě důvod, proč nese jméno Flip – displej můžete totiž otočit až o 360 stupňů. To mu dává výbornou přidanou hodnotu a navíc samozřejmě dotykový displej, který fungoval také spolehlivě.

I hardware lze vyhnat opravdu vysoko s procesorem Intel Core i7, ale náš model v sobě ukrýval pouze slabší procesor Intel Celeron a 4 GB RAM. To není nic oslnivého, ale systém Windows 10 běhal na zařízení opravdu hezky a na nějaké to brouzdání po internetu či kancelářskou práci notebook určitě postačí.

Obzvláště pak s přihlédnutím k ceně, která činí v základním modelu cca jen 10,5 tisíce korun, vypadá najednou tato slabší varianta skutečně zajímavě. Jedná se totiž o výborně zpracované a moderní zařízení, které není sice žádným trhačem výkonnostních rekordů, ale ani vám určitě neroztrhne peněženku.

Technické parametry ASUS Vivobook Flip 14

Kompletní specifikace
Konstrukce19,2 × 327,4 × 226,5 mm, 1 600 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
Displej?, 14" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i5 7200U,
PaměťRAM: 16 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory1× USB 3.0, 2× USB 2.0, video: HDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor57 Wh, udávaná výdrž: 13 hodin
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Calebos
Cena "jen" 10.5k za nulovou vykonnost je napoak velmi vysoka. Celeron se poti pri bootu. A kdyz vezmu v potaz 4 gb ram? No potes prsty. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze