Naše dojmy z herních Predátorů od Aceru

Naše dojmy z herních Predátorů od Aceru
  • Acer nám v Berlíně ukázal plejádu herních zařízení a ani ty jsme si nemohli nechat ujít
  • Podívali jsme se třeba na zakřivený 200Hz monitor či extrémně výkonné PC, které představuje vrchol herních zařízení
  • Nově se ukázala také zajímavá myš s volitelným tlakem stisku či sluchátka s 3D zvukem

Monitor Predator X35

Prvním představeným zařízením z herní divize Aceru se stal zakřivený monitor Predator X35, jehož starší verzi jsme mohli vidět již loni. Jak už název sám napovídá, nový monitor má 35 palců a pracuje s poměrem stran 21:9. Krásný obraz poté zaručí rozlišení 3 440 × 1 440 pixelů, technologie HDR Ultra a další vymoženosti. Každého hráče poté potěší rychlá 4ms odezva, vysoká obnovovací frekvence 200 Hz a přítomnost technologie NVIDIA G-SYNC, což tvoří dokonalou kombinaci pro plynulé hraní bez trhání obrazu či ošklivých artefaktů.

Acer Predator

Nový zahnutý monitor od Aceru půjde ovšem do prodeje bohužel až v první čtvrtině příštího roku a prozatím nemáme ani přibližnou cenu, ale už nyní lze odhadnout, že rozhodně nebude nízká.

Herní titán Predator Orion 9000

Pořádný herní monitor však potřebuje také skutečně pekelné PC, které jej bude naplno využívat a naštěstí i takové zařízení nám Acer ukázal. Orion 9000 je hned na první pohled herní počítač do morku kostí, a to nejen díky agresivnímu sci-fi designu a stovkám LED diod, které zdobí zevnější plastové panely i vnitřek šasi. Dobrou zprávou pro hračičky je určitě možnost hrát si s až 16,7 miliony barev, kterými mohou LEDky zářit a vše si lze samozřejmě nastavit pohodlně pomocí speciálního softwaru.

Acer Predator

Pokud jde o výkon, tak se pro Orion hledá konkurence těžko. Hardware je plně přizpůsobitelný a každý hráč si tak může se svým počítačem vyhrát a později jej i rozšiřovat dle libosti. Základ tvoří samozřejmě procesor, kterým je tu 18jádrový Intel Core i9 Extreme Edition a pomocnou ruku mu může podat až neuvěřitelných 128 GB čtyřkanálové DDR4 RAM paměti. Tím však extrémní statistiky nekončí. Orion zvládne pojmout až 4 grafické karty AMD Redeon RX Vega, ale ani fanoušci NVIDIE nepřijdou zkrátka. Ti mohou sáhnout po konfiguraci s dvojicí grafických karet GeForce GTX 1080Ti v režimu SLI, které si bez problému poradí s každou virtuální realitou v té nejvyšší kvalitě.

Tak brutální vnitřnosti se však musí také pořádně chladit, k čemuž poslouží kapalinové chlazení a technologie IceTunnel 2.0. Kapalinové chlazení je každému náruživému hráči známé, ale IceTunnel už tolik ne. Jednoduše řečeno se jedná o chytrý systém průtoku vzduchu, který prohání studený vzduch skrz celou case. Je rozdělen uvnitř na různé sekce a každá z nich má vlastní samostatný tunel pro odvod vzduchu, přičemž si můžete do počítače umístit až 5 větráčku, abyste chlazení ještě více pomohli.

Acer Predator

Jak už jste mohli poznat z výčtu různého vybavení počítače, Orion není žádné pírko. Počítač je opravdu neskutečně těžký, což jsme si mohli sami ověřit, a samozřejmě také obrovský. Naštěstí je však mobilita lepší, než se může zdát, jelikož máme nahoře umístěná dvě bytelná madla pro chycení a vzadu je dokonce kolečko, pomocí kterého lze Orion „převézt“ bez problémů o kus dál, což fungovalo vcelku dobře a rozhodně je to užitečné. Poslední zmínku si zaslouží průhledný bok zařízení, který lze snadno sundat, jelikož v sobě nemá ani jeden šroubek. To dává prostor pro snadnou rozšířitelnost, ale zároveň průhledné materiály často vystavují počítač nepříjemnému elektromagnetickému působení. Acer ovšem myslel i na tuto drobnost a case má EMI certifikaci, díky které podobným působení ostatních zařízení odolává.

Stolní monstrum Acer Predator Orion 9000 bude k dipozici již brzy v listopadu, přičemž ceny startují samozřejmě dle očekávání velmi vysoko na 1 999 euro, což je cca 54 tisíc korun.

Příslušenství Predator

Acer završil svou herní část konference představením nového příslušenství, díky kterému chce ve vašem pokoji obsadit každičké volné místo pro herní příslušenství. Nechybí samozřejmě vlastní mechanická klávesnice a nová myš Cestu 500, u které si mohou hráči nastavit odpor tlačítek při kliknutí v závislosti na hře, kterou právě hrají. Software se automaticky vždy přizpůsobí hře a vaším preferencím, takže třeba u FPS her, které vyžadují hbitější reakce, je vhodnější zvolit lehčí odpor tlačítka, zatímco pro manévry v RTS hrách se hodí spíše odpor větší. Myš má na sobě rovněž 8 programovatelných tlačítek a mnoho nastavitelných barevných LED diod, které už k herním zařízením zkrátka patří.

Acer Predator

Druhým a o něco zajímavějším příslušenstvím jsou sluchátka Galea 500, která nenabízí jen 7.1prostorový zvuk, ale především originální technologii Acer TrueHarmony 3D Soundscape. Ta přizpůsobuje zvuk na základě orientace a pohybů hlavy hráče, čímž přesvědčí mozek, že zvuk vychází stále ze stejného směru. Jedná se o velmi zajímavou technologii, díky které nabízejí sluchátka opravdu něco unikátního. Bohužel jsme si je nemohli vyzkoušet v praxi, ale na hlavě držela dobře a jsou i příjemně polstrována, takže dlouhodobému hraní nic nebrání. Zmínku zaslouží i fakt, že sluchátka mají integrovaný mikrofon.

Myš Cestu 500 přijde na trh již v listopadu za 89,99 euro, tedy necelých 2,5 tisíce korun. Stejně sluchátka se dostanou do prodeje v listopadu, avšak zaplatíte už znatelně více. Konkrétně 299,99 euro, což je necelých 8 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze