Vyzkoušeli jsme nové notebooky od Aceru

Vyzkoušeli jsme nové notebooky od Aceru
  • Na stánku Aceru jsme si mohli vyzkoušet hned tři zajímavé notebooky Switch 7 Black Edition, Spin 5 a Swift 5
  • Každý nabízí něco trochu jiného, ale všechny sdílejí kvalitní materiály
  • Největší pozornost na sebe strhl nový Switch 7 s duálním kapalinovým chlazením či automaticky výklopným stojánkem

Acer představil již loni na veletrhu IFA 2016 zástupce nových řad notebooků Spin, Swift a Switch, které se snaží lákat zejména svým designem a konvertibilními vlastnostmi. Tato zařízení se nám líbila již loni, a proto není divu, že se letos snaží Acer na jejich úspěch navázat.

Acer Switch 7, Swift 5, Spin 5 – IFA 2017

Acer Switch 7 Black Edition

Swift 7 je už rok nejtenčím notebookem na světe se svou tloušťkou pod jeden centimetr a letošní Switch 7 Black Edition se snaží uzurpovat také vlastní prvenství.

Jedná se totiž o vůbec nejtenčí zařízení s dedikovanou grafickou kartou bez aktivního chlazení na světě. Na notebooku to jde skutečně znát a byť je díky tomu skutečně tenký a tichý, tak na hmotnosti mu to rozhodně neubírá. Papírové hodnoty sice nejsou tragické, ale v ruce působí Switch 7 velmi těžce a neohrabaně. Zaskočil nás rovněž i extrémně zapatlaný zadní kryt, na kterém ulpívají neskutečně lehce otisky a vyleštit se prakticky nedají.

Jednou ze stěžejních vlastností modelu byl v prezentaci automaticky vyklápějící se stojánek, jenž funguje přesně podle očekávání. Stačí Switch 7 položit spodní hranou na stůl, tím se sepnou dvě malé pacičky a stojánek se okamžitě vyklopí. Acer rovněž prezentoval, že jde s úhlem stojánku manipulovat i jednou rukou, což je pravda, ale úplně pohodlné to není. Musíte na zařízení skutečně silně přitlačit, aby se stojánek posunul, ale zase se díky tuhosti nemusíte bát, že by se zařízení na stojánku při používání nějak nepříjemně hýbalo. Ono rozevírání stojánku funguje i naopak, kdy Swift lehce nadzvednete a stojánek už se hezky přisune blíže k tělu.

Stejně tak spolehlivě drží klávesnice díky silným magnetům a musíte opravdu pořádně zatáhnout, abyste ji od těla odtrhli. Dále se nám líbil displej, který má dobré pozorovací uhly a solidní jas. Ani klávesnice s touchpadem nepůsobila zrovna nejhůř. Pochválit lze rovněž Acer za přidané pero se 4 096 body tlaku, které najdeme přímo v těle tabletu. Jen je škoda, že jej musíte zasunout do těla daným směrem a ne, jak chcete, takže nám dělalo v přítmí občas problém stylus zastrčit zpět. V tomto ohledu by se mohl pro příště Acer přiučit u novějších smartphonů Galaxy Note od Samsungu.

Když k tomu připočítáme i čistě pasivní chlazení pomocí duálního vodního systému a výkonný hardware, o kterém jsme vám psali v našem preview, vypadá Switch 7 Black Edition jako skutečně slibné zařízení, které má co nabídnout.

Technické parametry Acer Switch 7 Black Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, 1 150 g, konstrukce: s odnímatelným displejem
DisplejTFT IPS, 13,5" (2 256 × 1 504 px)
Chipset, GPU: NVIDIA GeForce MX150
Paměťdisk: ?, paměťové karty: ?
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostprosinec 2017, 53 000 Kč

Acer Spin 5

Druhým zařízením, které se nám dostalo do rukou, byl model Spin 5 ve své 13 i 15palcové verzi. Spin 5 už působí poněkud nudněji a rozhodně neupoutá tolik jako předchozí Switch. Má ovšem jednu výhodu, na kterou se u něj Acer zaměřil – zvuk. Ten je skutečně dobře vyřešen a byl navrhován tak, aby reproduktory vždy mířily přímo na vás, což Acer nazývá vtipně jako reproduktory „in-your-face“. Ať ohnete Spin 5 do jakékoli polohy, vždy na vás reproduktory míří, ale v hluku konferenční místnosti bohužel jen těžko posoudíme, jak hlasité a kvalitní skutečně jsou.

Acer Spin 5

Rovněž nás opět mile překvapila klávesnice s touchpadem a nechybí ani solidní konektorová výbava. Hardware se nenechá zahanbit a v maximální konfiguraci už není Spin žádné ořezávátko, přičemž baterie má vystačit až na skvělých 13 hodin používání. Na rozdíl od Switche 7 na nás Spin působil naprosto opačně v rovině hmotnosti. V ruce je totiž pocitově mnohem lehčí, než se může zdát podle parametrů a rovněž i robustní materiály doplňují pocit kvalitního zařízení.

Technické parametry Acer Spin 5 13

Kompletní specifikace
Konstrukce15,9 × ? × ? mm, 1 500 g, konstrukce: konvertibilní
DisplejTFT IPS, 13" (1 920 × 1 080 px)
Chipset
PaměťRAM: 16 GB, disk: ?, paměťové karty: ?
Konektory?× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 13 hodin
Dostupnostzáří 2017, 24 000 Kč

Acer Swift 5

Zařízení Swift 5 se na rozdíl od svých sourozenců nepyšní otáčením displeje či odnímatelnou klávesnicí. Místo toho je to klasický notebook, u kterého hraje Acer především na design a nutno přiznat, že úspěšně. Switch je neskutečně elegantní stroj s pěknými křivkami. Navíc i on má svou vlastní kategorii, ve které je nejlepší, čímž je zde velmi nízká hmotnost pod jeden kilogram. Tím navazuje na svého většího bratříčka Swift 7, který je zase tenký pod jeden centimetr.

Acer Swift 5

Tento notebook se tak hodí perfektně pro cestování a udrželi jsme ho bez problému ve vzduchu i pár prsty. Navíc je celý z hliníku a Acer opět nezklamal ani v případě klávesnice a touchpadu. Stejně jako u všech ostatních představených zařízení se můžeme i zde těšit na silný hardware s procesory Intel Core osmé generace. Pokud tedy někdo hledá výkonný, ale skladný a extrémně lehký notebook, Swift 5 může být tím pravým. Splňuje všechny požadavky a navíc proklatě dobře vypadá.

Technické parametry Acer Swift 5

Kompletní specifikace
Konstrukce228 × 327 × 14,6 mm, 970 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 14" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetCPU: 4×1,6 GHz, GPU: Intel HD Graphics 620
PaměťRAM: 8 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory2× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: HDMI, USB-C (DisplayPort, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Home
Akumulátor33 Wh, udávaná výdrž: 7 hodin
Dostupnostprosinec 2017, 26 990 Kč
Diskuze ke článku
Honza
Netušíte, jaký model procesoru bude obsahovat Swift 5? Zajímá mě, zda ten "ultravýkonný procesor osmé generace" bude plnohodnotný model nebo low voltage plečka... :)
milos
Já teda nevím, ale ten switch 7 je podle mě spíš tablet než notebook.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze