Průřez historií chytrých hodinek Huawei Watch GT: nešetří stylem ani funkcemi

Průřez historií chytrých hodinek Huawei Watch GT: nešetří stylem ani funkcemi
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Huawei Watch GT přinesly uživatelům špičkovou výdrž na jedno nabití i širokou nabídku sportovních funkcí
  • Poznávacím znamením je rovněž povedený design či kvalitní zobrazovací panel
  • Pojďte se s námi ohlédnout za historií těchto chytrých hodinek

Chytré hodinky jsou pomyslnou prodlouženou rukou telefonu, který si v životě většiny z nás získal nezastupitelnou roli – navzdory malým rozměrům je pro nás kapesním počítačem, komunikátorem, organizérem, ale především nástrojem, jak zůstat v kontaktu s našimi nejbližšími. Ani smartphone však nemůže (ze své podstaty) zastat některé funkce. Přesné měření ušlých kroků, monitoring sportovních aktivit, kvality spánku, okysličení krve a další představují pouze krátký výčet „superschopností“, kterými dnešní chytré hodinky disponují. Na vylepšování těchto funkcí přitom ustavičně pracuje i Huawei s řadou GT odkazující na „Gran Turismo“ – pojem ze světa motorismu, jenž snoubí výkon a luxus. Pojďme si společně s námi zavzpomínat na populární sérii hodinek Watch GT ještě předtím, než se na našem trhu objeví její nejnovější zástupce.

První Watch GT zaujaly nejen dvoutýdenní výdrží

První Huawei Watch GT dorazily již v roce 2018 a kromě elegantního vzhledu nabídly špičkový 1,39" OLED panel s jemností 326 PPI či prémiové dílenské zpracování. Samozřejmostí byla rovněž zvýšená voděodolnost do pěti atmosfér, integrované navigační služby a fantastická výdrž, kterou se Watch GT vždy výrazně lišily od konkurence. Dva týdny používání na jedno nabití ostatně stále patří k těm nejvyšším hodnotám, se kterými se lze u chytrých hodinek setkat.

Watch GT 2 aneb hovory ze zápěstí

Netrvalo dlouho a na úspěch původního modelu navázaly Watch GT 2, které zdědily všechny přednosti a k tomu přidaly 4GB úložiště či nové funkce systému. A samozřejmě ani tentokrát nechyběl pro tuto řadu tradičně prémiový design. Huawei Watch GT 2 nadchly rovněž zapálené sportovce. Kromě monitoringu sportovních aktivit totiž přibyla funkce virtuálního trenéra, který motivuje nejen skrze displej, ale také hlasovými pokyny díky zabudovanému reproduktoru. Pomocí něj a mikrofonu rovněž bylo možné vyřizovat hovory ze zápěstí, což se hodí například během řízení vozu.

Watch GT 2 Pro jako dostupný luxus

Tím však řada GT2 teprve „nabírala rychlost“ – později byl představen i sportovněji vypadající model GT2e i prémiovější Watch GT 2 Pro, které se dodnes prodávají a chlubí se vysoce odolným safírovým sklíčkem či titanovým pouzdrem. Samotnou kapitolou zaměřenou na náročné sportovce je pak model Huawei Watch GT Runner s přesnějším určením polohy, podrobnějšími údaji z měření a odlehčenou konstrukcí.

Watch GT 3: chytré hodinky, co mají styl

Po Watch GT 2 na řadu přichází Huawei Watch GT 3, které s k nám do redakce dostaly (viz naše podrobná recenze) s kovovým páskem, jenž podtrhl již tak stylový vzhled. Tyto hodinky rovněž zabodovaly velkým 1,43" AMOLED panelem s vysokou maximální svítivostí, chytřejším operačním systémem s možností doinstalovat aplikace či podporou bezdrátového nabíjení Qi. Přestože představuje model GT 3 velmi zdařilou evoluci, řada GT 3 ještě rozhodně nekončí.

Huawei Watch GT 3 – videorecenze

Podobně jako s modelem GT2 Pro dorazí i na náš trh Huawei Watch GT 3 Pro, o nichž víme například to, že se bude jednat o vysoce luxusní záležitost. Pro uživatelky je připraveno raritní keramické provedení, které slibuje extrémní odolnost vůči poškrábání a oděrkám, ale také barevnou stálost a pochopitelně je rovněž antialergenní. Huawei Watch GT 3 Pro mají dále nabídnout podporu EKG, vylepšený sportovní i zdravotní monitoring a další vychytávky pro každodenní život, o nichž se již brzy dozvíte na mobilenet.cz.

Které hodinky řady Huawei Watch GT se řadí k vašim nejoblíbenějším? Dejte nám vědět do komentářů pod článkem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze