Huawei Watch Fit 3: zaostřeno na sportovní a zdravotní funkce

Huawei Watch Fit 3: zaostřeno na sportovní a zdravotní funkce
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Huawei Watch Fit 3 poslouží pro monitoring přijatých kalorií s cílem zhubnout, udržet i nabrat hmotnost
  • Hodinky nabídnou pokročilý monitoring spánku i mnoho sportovních režimů

Huawei Watch Fit 3 představují horkou novinku v segmentu wearables, kde bodují velkým a kvalitním AMOLED displejem s vysokým jasem, stylovým designem, rychlým nabíjením či širokou škálou sportovních a zdravotních funkcí. Právě na ty se zaměříme v článku a přiloženém videu, kde si detailně ukážeme, co vše lze monitorovat a následně kontrolovat přímo na hodinkách a v mobilní aplikaci. Také si ukážeme speciální funkci, jež zaujme všechny, kteří chtějí shodit i naopak nabrat hmotnost.

Huawei Watch Fit 3: zaostřeno na sportovní a zdravotní funkce

Komfortní monitoring spánku s pokročilými funkcemi

Začněme základní funkcí, kterou je monitoring spánku. Huawei Watch Fit 3 jsou v tomto ohledu velmi praktické, neboť jsou příkladně lehké a tenké, příjemně by tak mohly překvapit i odpůrce spaní s hodinkami na zápěstí, neboť o nich uživatel v podstatě neví. Samotný monitoring spánku pak funguje dle našeho testování skutečně přesně (viz video), stejně tak nás potěšilo množství informací, které si lze v modernizovaném rozhraní systému hodinek prohlédnout.

Ještě více dat lze pak najít v rámci mobilní aplikace, která je dostupná pro smartphony Huawei, ale Android a iOS. V aplikaci lze navíc spustit režim, který může navodit příjemnou atmosféru zvukem deště a také monitorovat případné chrápání během spánku.

Pohotová GPS a přehršel sportovních režimů

Další předností Watch Fit 3 je monitoring sportovních režimů, kterých umí hodinky měřit přes sto, přičemž 6 z nich (jako například chůzi, běh nebo veslovací trenažér) umí automaticky rozpoznat. Zajímavostí je rovněž sekce obsahující trenéra pro běžce, ale také virtuálního trenéra v rámci tzv. Kondičních kurzů. Ten pomůže zejména začátečníkům skrze povedené animace, jak se správně protáhnout, a zajistí tak vyšší bezpečnost v rámci sportování.

Výsledky v samotné mobilní aplikaci jsou velmi detailní a dělí se zpravidla na čtyři různé obrazovky, kde si lze zobrazit různé informace. Během používání vybraných sportovních režimů jsme rovněž ocenili velmi rychlou fixaci GPS, která se v otevřených prostorech chytne prakticky ihned a i v náročnějších podmínkách jí trvá zafixování jen pár chvil. Během aktivního sportovního režimu si lze spustit například hudební přehrávač (hodinky disponují integrovaným úložištěm), ale zároveň je možné se z této aplikace dostat pryč, kdy zůstane sportovní monitoring běžet na pozadí.

Aplikace je schopná vyhledat produkty pomocí skenu čárového kódu.

Pro snadnější zhodnocení sportovní/zdravotní aktivity je v rámci aplikace k dispozici také tzv. Zdravotní trojlístek. V rámci něj lze do aplikace zadávat třeba i údaje o množství vypité vody. Huawei Watch Fit 3 však poslouží rovněž pro monitoring přijatých kalorií s cílem zhubnout i naopak nabrat hmotnost.

Aplikaci lze propojit rovněž s chytrou váhou Huawei, čímž si lze monitoring hmotnosti ještě usnadnit. Velkou předností této aplikace je kromě manuálního zadávání zkonzumovaných pokrmů také možnost skenovat čárové kódy potravin. V tomto ohledu se sluší zmínit, že aplikace je schopná vyhledat nejen produkty dostupné celosvětově, ale i lokální potraviny, viz video.

Huawei Watch Fit 3

Konstrukce43 × 36 × 9,9 mm, 26 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,82" (480 × 408 px)
SystémHarmonyOS, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: ?, ne, NFC
Akumulátor? mAh, nabíjení: ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze