Projekt modulárních hodinek Blocks je oficiálně mrtvý

2
Projekt modulárních hodinek Blocks je oficiálně mrtvý
  • Podporovatelé kampaně na Kickstarteru dostávají e-mail, že jde společnost do likvidace
  • Není jasné, jestli dostanou své peníze zpátky

Jak se zdá, doba nepřeje modulární elektronice. I když na papíře vypadá zajímavě, technologické překážky ve spojení s nezájmem veřejnosti obvykle vedou ke konci takových projektů. Asi nejznámější je Projekt ARA, za kterým stál samotný Google, ale ani to nestačilo k jeho úspěchu. A nyní jsme se bohužel dočetli o konci dalšího projektu, kterým měly být modulární hodinky Blocks.

Blocks Blocks

Ty přišly v originálním nápadem. Nezbytná elektronika a jádro je schováno pod displejem, přičemž další moduly můžete přidávat jako články řemínku. Kromě akumulátorů tak můžete přidat GPS, snímač tepu, NFC, paměť a mnoho dalšího. Nic z toho se nyní neuskuteční. Jak se diskutuje přímo na kickstarter.com, kde společnost vybírala peníze na rozjezd projektu, tvůrce celého projektu je nyní v likvidaci. Přispěvatelé už obdrželi e-maily, aby vyplnili formulář, kde vznášejí svoje nároky vůči společnosti. Jak ale někteří v diskuzi hořce podotýkají, příspěvky na Kickstarteru nebo dalších crowdfundingových platformách jsou právně považovány za dary a ne investice, takže nejspíše zmizí v nenávratnu.

Blocks Blocks

Celkem se tato nemilá zpráva dotýká více jak pěti tisíc podporovatelů. Kampaň běží už od roku 2015 a nejspíše někdy během loňského roku došly firmě vybrané peníze, proto se začala poohlížet po dalších investorech. Ve svém snažení však nejspíše nebyla úspěšná.

Diskuze ke článku
XYZ
By mě zajímalo, která doba přála modulární elektronice? Jediná platforma co se uchytila je PC, kde je velká krabice plná vzduchu. A i tam je hromada starých konektorů v různých verzích (CPU sockety, AGP PCIE). Mít modulárního něco kapesního nebo dokonce hodinky je úlet. Bude to špatně držet pohromadě, moduly budou stát tolik co nový přístroj a nakonec je po 2 letech přestanou vyrábět.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze