BLOCKS: modulární hodinky již brzy na Kickstarteru

3

Modulární smartphone ARA byl prozatím odložen z důvodu špatného držení všech modulů pohromadě, nyní se však o pozornost pere další modulární zařízení – chytré hodinky s názvem BLOCKS. Ty se dostanou na Kickstarter již za týden, a všichni tak budeme moci podpořit projekt, který se snaží udělat chytré hodinky ještě chytřejšími.

Vize modulárních zařízení je vcelku zajímavá, co vám chybí si zkrátka doplníte, avšak zcela podle svého uvážení či finančních prostředků. Můžete tedy začít špičkovým fotoaparátem, ovšem senzor srdečního tepu necháte na později. Nejznámějším modulárním zařízením je Project Ara, který však nabírá další zpoždění kvůli špatně držícím modulům pohromadě. Dalším zařízením, které se bude snažit utrhnout kus pozornosti, jsou modulární hodinky s označením BLOCKS. Ty se dostanou již za necelý týden na Kickstarter, kde je bude moci podpořit každý, kdo by hodinky rád viděl v budoucnu i na svém zápěstí.

BLOCKS

Koncept hodinek je prakticky stejný, jako u modulárního telefonu, avšak zde se doplňují nové části řemínku, díky kterým hodinky získávají nové funkce. Celý řemínek tak bude jeden spletený modul dohromady. Dá se říci, že hodinky dovolí přidat neomezeně dalších částí pásku, avšak samozřejmě jen tolik, jak velké je vaše zápěstí. Design hodinek je dle aktuálních trendů kulatý. Mezi funkce, které budete moci moduly přidat, se řadí například NFC, GPS, senzor srdeční frekvence nebo náhradní baterie.

Projekt startuje již za 5 dní, pro další informace doporučujeme sledovat stránky konceptu modulárních hodinek BLOCKS.

Zdroje: phonearena.com, chooseblocks.com

Diskuze ke článku
Kuba
Já myslel že to špatné držení modulů po hromadě u ARA byl "apríl", nebo ne?
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Tak to se hodně těším, uvidíme kolik to bude stát no asi ne 2k což je škoda :D Určitě to bude mít velkou úspěšnost na Kickstarteru..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze