Modulární telefony z projektu Ara se nachází ve stavu klinické smrti

12

Ještě před třemi měsíci na vývojářské konferenci Google I/O ujišťoval Google, že stále pracuje na projektu Ara a první modulární telefony by měly být dostupné pro vývojáře ještě do konce roku. Nyní to však vypadá, že Google celý projekt v tichosti pohřbil v rámci své snahy zefektivnit nově vytvořenou divizi hardwaru.

Podle exkluzivních informací, se kterými přišla agentura Reuters, to však nemusí znamenat definitivní konec nadějné myšlenky. Tvrdí, že by Google mohl i nadále spolupracovat s hardwarovými partnery s cílem uvést technologii projektu Ara na trh. Svým partnerům by tak pouze licencoval technologii a pomáhal jim s uvedením na trh.

„Zaříznutí“ projektu Ara je jedním z prvních kroků v úsilí sjednotit různé hardwarové snahy Googlu, které se pohybují od smartphonů Nexus až po notebooky Chromebook. Na tento cíl dohlíží bývalý prezident Motoroly, Rick Osterloh, který se vrátil do Googlu počátkem tohoto roku.

Zdroje: reuters.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
ANO
Co prosimvas bylo nadejneho na myslence vytvorit PC mobil? To je asi jako PC notebook, stacilo se podivat trosku do historie. Navic proc by meli vyrobci kanibalizovat sami na sobe? Lepsi prodat kvuli rozbitemu fotaku cely novy mobil nez jen fotomodul ne? Jako jistou sanci davalo pouziti (asi vyhradne) skveleho androidu, kdy by tahle cast nastesti vymenit natoz upgradovat, nesla, takze by to vyrobcum zajistovalo idealni softwarove kurvitko a samozrejmosti by bylo, ze by moduly napric vyrobci nebyly kompatibilni a hlavne by byly kodovane, aby nevznikaly lacine cinske kopie. Ale i tak by to vlastne byly naklady navic a vyrobci by prodali min, tak proc by to delali .... coz byla ovsem moje prvni polemika nad timhle stupidnim konceptem ....
ANO
A jeste jsem nasel tohle prevratne video s "cimsi, necim":o) Od zacatku bylo videt, jakou podporu tenhle projekt ma:o) https://www.youtube.com/watch?v=ks1JY8FUCKo
Zajimavy je i ten automaticky vygenerovany odkaz FUCK:)
Majkl
Škoda, že tenhle projekt nikdo nedotáhnul do konce,resp. do prodeje. Představa, kdy nebudu muset každých pár let kupovat nový mobil, ale jen určitou část, která už mi nevyhovuje, je prostě skvělá. Už jen z ekologického hlediska.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze