Program pro prohlížení fotek ve Windows 11 dostává nový vzhled i funkce

Program pro prohlížení fotek ve Windows 11 dostává nový vzhled i funkce
Fotografie: Jeshoots, unsplash.com
  • Microsoft představil krátké video
  • Nový prohlížeč se velmi podobá on-line službám
  • Nejprve bude k dispozici insiderům

Pokročilejší uživatelé a fotografové mají svůj oblíbený program, který jim pomůže roztřídit fotografie z digitálu nebo z mobilu a kde se rovnou mohou pustit do jejich úprav. Mladá generace a progresivní jedinci pak takové problémy řeší on-line a v cloudu. Ale asi největší skupina se spolehne na Windows a jejich výchozí prohlížeč fotografií.

Ten je už delší dobu neodmyslitelnou součástí Windows a nejinak tomu bude i u systému Windows 11, který se oficiálně začne nabízet 5. října. Panos Panay při této příležitosti zveřejnil krátké video, ve kterém je vidět nová aplikace pro fotografie v akci.


Na první pohled to vypadá, že se v Microsoftu hodně inspirovali právě u on-line služeb, jako jsou třeba Google Fotky. Najdeme zde přehled fotografií v podobě dlaždic, snadné přepínání do detailu fotografie. Relativně obsáhlý se při rychlém pohledu zdá seznam ikonek pro nejrůznější editační akce. Vedle fotografie pak nechybí detaily vyčtené z EXIFu fotky, například poloha jejího pořízení, kterou doprovází i mapka. Nástroj se jako první objeví v testovacích sestaveních pro insidery, zanedlouho by měl zamířit i do oficiální větve.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze