Připravovaný MediaTek Helio X30 prý poráží v AnTuTu Snapdragon 820

8

Připravovaný procesor od výrobce MediaTek je za dveřmi a unikají první informace o jeho výkonu. Původní zpráva o 16nm výrobní technologii padá a společnost prý vsadí na 10nm, tedy stejnou technologii jako plánuje Qualcomm u Snapdragonu 830. Navíc se objevil i graf, kde dle výsledků novinka od MediaTeku poráží Snapdragon 820.

Mediatek

Prvního desetijádrového procesoru jsme se mohli dočkat již v květnu minulého roku, kdy MediaTek představil Helio X20, který se ale vyskytuje zatím jen v málo telefonech, jako je u nás zatím neprodávaný Acer Predator 6. Dalším desetijádrovým procesorem by se měl stát Helio X30, který měl být původně vyroben 16nm FinFET technologií. Dnes jeden z průmyslových analytiků odhalil, že by se mělo jednat o 10nm technologii podobně, jako tomu má být i u Snapdragonu 830.

TIP: Samsung představuje nový 14nm procesor Exynos 7 Octa 7870

Další uživatel sociální sítě Weibo ukázal i graf benchmarku AnTuTu, který odhaluje skóre 160 tisíc bodů oproti Snapdragonu 820, který má okolo 130 tisíc. Je třeba poznamenat, že se ale neobjevily žádné podrobnější informace, ani screeny z jakéhokoli displeje zařízení.

MediaTek Helio X30

TIP: MediaTek Helio X20 jde do prodeje příští měsíc

Dle dalších úniků by se Helio X30 měl pochlubit dvěma ARM jádry Artemis o taktu 2,8 GHz v kombinaci se čtyřmi jádry Cortex–A53 s taktem 2,2 GHz a čtyřmi Cortex–A35 taktovanými na 2 GHz. Očekává se, že MediaTek odhalí Helio X30 již v červnu a do sériové výroby by měl dorazit ještě tento rok. Prvních telefonů s tímto procesorem bychom se tak mohli dočkat již začátkem příštího roku.

Zdroje: weibo.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
a GPS uz jede ok ? :o)
tmaska
Casem se cinsti vyrobci cipu ( mediatek , kirin atd ) asi dotahnou na exynosy , snapdragony , x1 , mozna uz tet atomy , ale myslim ze jeste neni ta doba.
Areon
Osobně moc nechápu použití dnes už zastaralých Cortex-A53 když už nasadili nejnovější Artemis + nové A35, které jsou výrazně úspornější než starší Cortex A53.
Nicméně suma sumárum procesor Qualcolmu nejspíš solidně zatopí. Taktéž bude nasazeno nové GPU MIMIR.
No uvidíme jak se jim zadaří.
Ryo2
Myslím ze výkon procesorů je v současnosti dosti podobný, ale výrazně to ovlivňuje použita paměť a především gpu. Zrovna mediatek má solidní cpu ale brutálně to zabíjí gpu částí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze