Samsung představuje nový 14nm procesor Exynos 7 Octa 7870

11

Samsung rozšiřuje svou sérii procesorů Exynos 7 Octa o nejnovější model s názvem Exynos 7 Octa 7870. Díky nejvyspělejší 14nanometrové procesní technologii FinFET je Exynos 7 Octa 7870 vhodný pro nadcházející generaci smartphonů střední třídy a pro další mobilní zařízení.

„Počítáme se zvýšeným zájmem o procesory Exynos 7 Octa 7870, především pro mobilní zařízení ze středního segmentu, protože nabízejí lepší výkon a energetickou úsporu. Je to poprvé, kdy je mobilní aplikační procesor se 14nm procesní technologií k dispozici pro tento typ chytrých mobilních zařízení,“ řekl Ben K. Hur, viceprezident System LSI marketingu Samsung Electronics.

Exynos 7 Octa 7870

Na začátku minulého roku vyrobil Samsung první 14nm aplikační procesor na trhu založený na FinFET s názvem Exynos 7 Octa 7420 a minulý měsíc uvedl Exynos 8 Octa 8890 s nejvyspělejším LTE modemem Cat.12/13 a s jádry CPU na míru. Je tak vidět, že stále pracuje na upevněné vedoucí pozice na trhu s mobilními SoC (System on Chip), kde je jeho konkurentem především americký Qualcomm a jeho série čipsetů Snapdragon, které mimo jiné pohánějí některé vlajkové modely jihokorejského Samsungu.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Redmarx
Zacne Samsung umoznosvat custom firmware pro sve procesory, to znamena zverejneni ovladace nebo ty procaky budou stejna na pi.. jako doted a jedinny slusny procaky budou nadale od Qualcommu?
ANO
"Je to poprvé, kdy je mobilní aplikační procesor se 14nm procesní technologií k dispozici pro tento typ chytrých mobilních zařízení" ....... tyjo, to jsem nevedel, ze pred dvuma rokama predehnali intel .... ale co tu ta zprava dela v novinkach az dnes?:o)
mental.disease
14nm v strednej triede má aj Snapdragon 625 (8953), ale zrejme bude v mobiloch na trhu neskôr ako tento Exynos.
Pavel Kapoun
To je sice převratný procesor, ale je doplněn naprosto mrzáckou grafikou. A to je v poslední době u Samsungu velký hit. Dokázali přenést pozornost na procesor a o grafiku se nikdo nezajímá. Nejtypičtějším zástupcem této teorie je např. nová A5. Naprosto nechápu, jak někdo může pustit do oběhu telefon za tyhle peníze s takovou grafikou...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze