MediaTek Helio X20 jde do prodeje příští měsíc

5

Desetijádrový čip od MediaTeku tak trochu připomíná lochneskou příšeru. Hodně se o něm mluví, tu a tam se ukáže v benchmarku anebo v nějakém budoucím telefonu. Ve skutečnosti se ale stále ještě neprodává, což by se mělo změnit už v dubnu.

Od oficiálního představení loni v květnu uběhl skoro rok, poprvé se o X20 začalo mluvit ještě dříve. Od té doby však nastalo ticho po pěšině. Jen občas se nějaký výrobce pochlubí, že jeho budoucí telefon ponese tento čipset, nebo se ukáže únik z benchmarků. Dohadům je však konec, podle MediaTeku zamíří první zařízení s X20 na trhu už během dubna.

MediaTek Helio

Společně s tímto prohlášením byly také odtajněny parametry Helio X25. Ten je však pouze přetaktovanou verzí X20. Frekvence nejvýkonnějších jader stoupla na 2,5 GHz a grafické jádro si polepšilo na 850 MHz.

Zdroje: mediatek-helio.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Bohuzel s vykonem roste cena a uz smartphony s X10 byly hodne drahe, no s X20 budou pravdepodobne jeste drazsi. Sice budou asi stale levnejsi nez s Snapdragon 820, ale na ten se vykonove X20 necape. Bude se spis nabizet srovnani se Snapdragonem 650 a obavam se, ze ten Mediatek X20ku cenove porazi.
Jiří Batěk
Jiří Batěk
Cena 820 je 70$ a x20 30$ a co týče výkonu měl by být na úrovni 810 .Konečná cena telefonu ale nezávisí na čipu ale na jeho výrobci .Třeba takové Xiaomi prodává telefon z 820 od 12999kč
blabla
zbytocne nestras viď. http://www.pompmall.com/doogee-f7.html ... redmi note 2 s x10 stal priblizne 125 dolarov v cine ... cenu prcesoru bude isto prijatelna druha vec je cena telefonov

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze