Přehledně: kolik budou na českém trhu stát nové hodinky a náramek Xiaomi?

4
Přehledně: kolik budou na českém trhu stát nové hodinky a náramek Xiaomi?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Na český trh míří modely Watch 2, Watch S3 a Smart Band 8 Pro
  • Ceny startují pod hranicí 2 tisíc korun
  • Novinky se na trhu objeví v nejbližších dnech

Xiaomi výrazně omladí nabídku své nositelné elektroniky na českém trhu, protože aktuálně přináší hned tři novinky, které byly představeny v minulých týdnech a měsících. Jmenovitě jde o chytré hodinky s Wear OS zvané Watch 2, dále cenově dostupné chytré hodinky Watch S3 a nakonec dobře vybavený náramek Smart Band 8 Pro. Ten byl mimochodem prvně představen už loni v srpnu, s jeho uvedením si tak Xiaomi dalo opravdu na čas.

Xiaomi Smart Band 8 Pro


Začneme cenově vzestupně, tedy chytrým náramkem Xiaomi Smart Band 8 Pro. Novinka vyniká i příjemnou hmotností 22,5 gramů a také tloušťkou, která klesla na 9,9 mm. Přitom nadále nechybí zvýšená odolnost proti vodě do 5 ATM. Na 1,74" AMOLED displej lze umístit jeden z více než stovky ciferníků a spolehnout se můžete i na sportovní aktivity, kterých náramek dokáže měřit zhruba 150. Baterie má kapacitu 289 mAh a výrobce slibuje až 14denní výdrž na nabití.

Na českém trhu se náramek začne prodávat v nejbližších dnech a cena je stanovena na 1 799 Kč.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Konstrukce46 × 33,4 × 9,9 mm, 22,5 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,74" (336 × 480 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, ne
Akumulátor289 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:20 hodin

Xiaomi Watch S3


První chytré hodinky vypadají vcelku klasicky a jsou osazeny vlastním operačním systémem, který spadá do rodinky HyperOS. Pro úplnost dodejme, že tedy není přítomen systém Wear OS od Googlu. Zajímavostí konstrukce je uživatelsky vyměnitelná luneta, díky čemuž si můžete vzhled upravit obrazu svému. U 1,43" displeje výrobce nasadil kvalitní AMOLED panel s dostačujícím jasem. Samozřejmostí je měření zdravotních funkcí a zvýšená odolnost do 5 ATM.

Chytré hodinky Xiaomi Watch S3 se v nejbližších dnech objeví na pultech českých obchodů, a to v černé a stříbrné variantě za 3 299 Kč.

Xiaomi Watch S3

Konstrukce47,6 × 45,9 × 11,8 mm, 55 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.2, ne, NFC
Akumulátor486 mAh, nabíjení: proprietární kolébka

Xiaomi Watch 2


Výčet nositelných novinek na českém trhu uzavírají Xiaomi Watch 2, což jsou poměrně slušně vybavené chytré hodinky s OLED displejem. Hlavním lákadlem zařízení s hliníkovým tělem je například systém Wear OS, pomocí kterého můžete schopnosti hodinek do značné míry rozšířit. Naopak se nedostalo na mobilní konektivitu v podobě LTE.

Xiaomi Watch 2 se stejně jako jeho stájoví kologové v nejbližších dnech objeví na českém trhu a cena byla stanovena na 4 599 Kč.

Xiaomi Watch 2

Konstrukce47,6 × 45,9 × 11,8 mm, 55 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px)
SystémWear OS, kompatibilní s: Android
KonektivitaBluetooth: 5.2, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor495 mAh, nabíjení: ?
Diskuze ke článku
Viktor Čistý
Viktor Čistý
Ad XW2 - cituji: "Hlavním lákadlem zařízení s tělem z nerezové oceli je například podpora LTE" vs "Pouzdro hodinek již není z nerezové oceli a hodinkám chybí i LTE" - zdroj: Xiaomi Watch 2 v redakci: místo oceli hliník, ale Wear OS zůstává ;)
Viktor Čistý
Viktor Čistý
..tak ještě si z té PRVNÍ OPRAVY - cituji: "Hlavním lákadlem zařízení s hliníkovým tělem je například podpora LTE" vs "hodinkám chybí i LTE" (stejný zdroj: Xiaomi Watch 2 v redakci: místo oceli hliník, ale Wear OS zůstává) VYHOĎTE TO HLAVNÍ LÁKADLO = LTE a MÁTE TO V CAJKU ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze