Xiaomi Watch S3 posouvají možnosti designových úprav na novou úroveň

První dojmy + video
3
Xiaomi Watch S3 posouvají možnosti designových úprav na novou úroveň
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jejich velkou zajímavostí je vyměnitelná luneta
  • Kromě toho se chlubí 1,43" AMOLED displejem či novým HyperOS

Úprava designu chytrých hodinek obvykle spočívá v možnosti měnit řemínky a ciferníky, nové Xiaomi Watch S3 jdou však v tomto ohledu ještě o krok dál a nabízí zajímavý systém výměnných lunet. Jaké jsou naše první dojmy z horké novinky Xiaomi?

První pohled na Xiaomi Watch 2 a S3 (plus UNBOXING)

Chytré hodinky s netradiční lunetou

Watch S3 jsou na první pohled zcela standardní chytré hodinky. V tomto případě máme čest s modelem, který nepohání operační systém Wear OS, jenž Xiaomi relativně nedávno začalo využívat, nýbrž proprietární systém výrobce. Po zapnutí lze spatřit logo HyperOS, avšak vizuálně je systém velmi podobný (či snad zcela stejný) jako u dřívějších hodinek Xiaomi. To naštěstí není na škodu, neboť je systém přehledný a dá se v něm jednoduše a rychle zorientovat.

Předností tohoto modelu je jednoznačně konstrukce, která je standardní, tedy s kruhovým pouzdrem, u něj lze však měnit lunetu. Lunetu, tedy vystouplý kovový kroužek okolo ciferníku, lze jednoduše sundat pootočením. Následně můžete nasadit lunetu jinou viz video. Jedná se o velmi jednoduchý, ale funkční systém uchycení, který dokáže změnit „tvář“ hodinek a výrazněji je upravit dle přání uživatele v kombinaci s ciferníkem/tapetou a řemínkem.

Co se pásků týče, Xiaomi nijak neexperimentovalo a vsadilo na konvenční 22mm uchycení. Výhodou vyměnitelné lunety je rovněž schopnost jednoduše ji nahradit při jejím poškození, což je u této části hodinek postupem času téměř nevyhnutelné. Ocenili bychom však otočnou korunku, výrobce v tomto případě vsadil pouze na dvojici fyzických tlačítek.

U 1,43" displeje výrobce nasadil kvalitní AMOLED panel s dostačujícím jasem, ovšem příjemně nás překvapila i skleněná spodní strana, která je tak antialergenní. Zde se kromě senzorů pro široký monitoring zdravotních a sportovních funkcí nachází rovněž piny určené pro nabíjení. Nabíjecí kabel (zakončený USB-A konektorem) s kolébkou pak výrobce přikládá v rámci balení. Ve výbavě pochopitelně neschází ani odolnost do 5 ATM.

Ptejte se, co vás zajímá

Xiaomi Watch S3 se na tuzemském trhu začínají prodávat za cenu 3 299 Kč v černé a stříbrné barevné variantě. My hodinky začínáme testovat a vy se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně novinky od Xiaomi zajímá. V rámci používání se zaměříme na výdrž, schopnosti operačního systému, ale také konektivitu, sportovní a zdravotní monitoring a další důležité aspekty moderních chytrých hodinek.

Diskuze ke článku
Denisa Slunečková
Denisa Slunečková
Mě by prosím zajímalo,zda lze do S3 nahrát hudba a jestli jde nějak odpovídat na zprávy? Díky
Tomáš Jindra
Tomáš Jindra
Umí hodinky zpětně vysledovat svou polohu? Nemyslím při cviceni/běhu, ale obecně při normálním každodenním nošení. Díky
Václav Mikel
Václav Mikel
dobry den chcise zeptat jestli budou i xiaomi watch s3 s esim a jestli tak kdy dekuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze