Chytrý náramek Xiaomi Smart Band 8 Pro láká na AMOLED displej a GPS

1
Chytrý náramek Xiaomi Smart Band 8 Pro láká na AMOLED displej a GPS
Fotografie: Xiaomi
  • Příjemně klesla tloušťka i hmotnost zařízení
  • Větší AMOLED displej nabízí přes 100 ciferníků
  • Ve výbavě nechybí GPS nebo NFC

Xiaomi ukázalo pěknou řádku novinek. Kromě ohebného mobilu MIX Fold 3 a velkého tabletu Pad 6 Max jsme se dočkali i představení nejnovějšího chytrého náramku Smart Band 8 Pro. Jeho hlavní novinkou ve srovnání s předchůdcem je větší displej, který narostl z 1,64" na 1,74". Nadále jde o AMOLED panel, letos s vyšším jasem 600 nitů, 60 Hz a ochranou Gorilla Glass.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Novinka vyniká i příjemnou hmotností 22,5 gramů a také tloušťkou, která klesla na 9,9 mm. Přitom nadále nechybí zvýšená odolnost proti vodě do 5 ATM. Na displej lze umístit jeden z více než stovky ciferníků a spolehnout se můžete i na sportovní aktivity, kterých náramek dokáže měřit zhruba 150. Při měření získáte data o srdeční frekvenci, okysličení krve, hladině stresu a samozřejmě o spánku. Praktická je GPS, díky které máte přesná data o poloze i bez spárovaného telefonu. Ve výbavě se vyskytuje rovněž NFC pro bezkontaktní placení, avšak není jisté, zda to bude platit i v případě dostupnosti na mezinárodních trzích.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Baterie má kapacitu 289 mAh a výrobce slibuje až 14denní výdrž na nabití. Realita však bude zřejmě o něco střídmější a bude se velmi odvíjet od stylu používání. Zcela vybitý náramek opětovně nabijete za 80 minut.

Xiaomi Smart Band 8 Pro se jako první dostane na čínský trh, a to za cenu v přepočtu necelé 2 tisíce korun i s daní. Mezinárodní dostupnost prozatím nebyla blíže specifikována.

Technické parametry Xiaomi Smart Band 8 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 33,4 × 9,9 mm, 22,5 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: flexibilní materiál
DisplejAMOLED, 1,74" (336 × 480 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 1 MB, vnitřní paměť: 16 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor289 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:20 hodin
Dostupnostúnor 2024, 1 799 Kč