Představujeme vám 8 nejsledovanějších videí z YouTube mobilenet.cz

Představujeme vám 8 nejsledovanějších videí z YouTube mobilenet.cz
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz

Během soboty 26. dubna roku 2008 se magazín mobilenet.cz objevil na tehdy zdaleka ne tak populárním portále YouTube. Od té doby vám přinášíme pravidelně videorecenze, oblíbené pořady či reportáže z klíčových událostí z celého světa. Jaká videa za bezmála 13 let posbírala nejvyšší čísla v počtu zhlédnutí?

I dnes pokračujeme v lehce nostalgickém ohlížení do historie mobilenet.cz. Po klasických článcích a recenzích přichází čas na videa publikovaná na našem YouTube kanále. K jeho založení došlo v sobotu 26. dubna 2008 a od té doby jsme vás připravili několik tisíc videí s různým obsahem. Nejde jen o recenze, které jsme v počátcích publikovali bez komentáře, později s komentářem a dokonce i ve 3D, ale také o první dojmy či reportáže z klíčových událostí po celém světě. Zapomenout nejde ani na naše pořady, jako je například mNews, mobilecast nebo Retro.

Níže se společně podíváme na videa, která nasbírala nejvyšší počet zhlédnutí a po vzoru článků a recenzí opět vybereme 8 nejsledovanějších videí, přičemž řazení probíhá vzestupně.

8. místo: Apple iPhone SE

Historicky osmým nejsledovanějším videem je recenze Apple iPhonu SE. V roce 2016 Apple vzkřísil vzhled původních kompaktních iPhonů a vytvořil opravdu velmi dobře prodávaný model, který mnohým majitelům dodnes spolehlivě slouží.

Apple iPhone SE – videopohled

7. místo: Huawei P8 Lite

Model, který pro Huawei znamenal odrazový můstek za skvělými prodeji. Odlehčená vlajková loď v podobě telefonu Huawei P8 Lite znamenala opravdu velký zájem, což dosvědčuje i vysoká sledovanost naší tehdejší recenze.

Huawei P8 Lite (recenze)

6. místo: Nokia 5130

Šestou příčku okupuje Nokia 5130 XpressMusic, což je jedna z našich nejstarších recenzí vůbec. Jak si i dnes můžete prohlédnout, v recenzi jsme si vystačili pouze s pohledem na telefon ze všech stran a procházkou prostředí. Před 12 lety šlo o klasický tlačítkový telefon s hudebním zaměřením a prostředím S40. Zajímavostí je, že tento telefon byl vůbec prvním, který jsem měl tu čest pro mobilenet.cz otestovat.

5. místo: Nokia C5-03

Na páté pozici je další recenze, a to na Nokii C5-03. Další velmi oblíbený kousek z doby, kdy na popularitě získávaly přístroje s dotykovým displejem. Tato Nokia byla vybavena ještě rezistivním displejem a prostředím S60. Na druhou stranu zaujala lehkou konstrukcí či neobvyklými barvami. Za zmínku pak stojí, že se prodávala nezvykle dlouho a přežila i pomyslnou smrt. Po ukončení prodeje ji výrobce totiž ještě na krátký čas na pulty obchodů vrátil.

4. místo: Nokia N950

Poprvé v dnešním žebříčku nehledíme na recenzi. Na bramborovém čtvrtém místě se nachází podrobnější první dojmy z ryze pracovního nástroje jménem Nokia N950. Jednalo se o pokus finského výrobce s netradičním operačním systémem MeeGo, který byl perfektně uzpůsoben dotykovému ovládání. V kombinaci s hardwarovou QWERTY klávesnicí bylo možné na telefonu udělat pohodlně prakticky cokoliv. Bohužel se úspěch tohoto řešení nedostavil.

Nokia N950 – videopohled z tiskové konference

3. místo: Samsung Galaxy Mini

Bronzový stupínek nás posílá do období, kdy Android začínal a prvně se dokázal prodrat do nižších cenových pater. Z dnešního pohledu je až nepředstavitelné, že displej Samsungu Galaxy Mini měl uhlopříčku něco málo přes 3 palce.

2. místo: Oprava rozbitého displeje

Pokud čtete naše články pravidelně, mohli jste si všimnout, že článek týkající se reportáže na téma „Jak se opravuje rozbité sklo displeje telefonu“, byl velmi čtený. Ruku v ruce s článkem se dařilo také naší videoreportáži na totožné téma a aktuálně jde o druhé nejsledovanější video na našem kanálu.

Jak se opravuje rozbité sklo displeje telefonu

1. místo: Samsung Galaxy Ace

Nejsledovanějším videem mobilenet.cz je recenze na Samsung Galaxy Ace. Vzpomínáte si? Telefon střední třídy, který nabízel slušný displej i fotoaparát, a to vše v kombinaci s operačním systémem Android.