8 rychlých otázek a odpovědí pro Ioannise, Michala a Martina F.

8 rychlých otázek a odpovědí pro Ioannise, Michala a Martina F.
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz

Koho si můžete pamatovat za redakci mobilenet.cz nejdéle? Když nepočítáme zakladatele Jana Pospíšila a spolumajitele Martina Pultznera, je to Michal Pavlíček, který v redakci pracuje již od roku 2009. Michala jsme se zeptali na pár otázek, stejně jako Ioannise a Martina Fajmona.

Nejužší tým mobilenet.cz tvoří jen pár lidí a většinu z nich dobře znáte, respektive obsah, který pro vás chystají. Hlavním tahounem je Michal Pavlíček, který na mobilenet.cz funguje již od ledna 2009. Určitě ale dobře znáte i Ioannise, který je sice v redakci teprve od roku 2018, ale práce odvedl více než dost. Na stejné otázky jsme se zeptali i Martina Fajmona, který se stal členem vydavatelství v roce 2013.

1. Každý v práci někdy zažije „horké“ chvilky. Jaká byla ta tvoje?

  • Ioannis: Občas mohou být hektické návštěvy větších veletrhů. Na první pohled se nemusí zdát obcházení stánků, focení a natáčení videí jako nic náročného, pokud se ale nacházíte na CESu, kde jsou expozice výrobců rozprostřeny v několika částech Las Vegas, určitě doporučuji si vše naplánovat předem, vzít si pohodlnou obuv a také si zajít na hamburger do legendárního In-N-Out Burger.
  • Michal: V našem kolektivu „horké“ chvilky nemíváme. Vzdáleně se jim můžeme podobat blížící se termín odevzdání důležitého článku v kombinaci se stávkující technikou. Během mých let na mobilenet.cz se mi rovněž podařilo nechtěně rozbít, tuším, dva telefony, což rozhodně nebyly příjemné chvilky.
  • Martin: Zcela konkrétní nebudu, ale pořádání akcí #mobileDrink je obvykle hodně náročné. Například zajištění telefonů na akci zabere i dva týdny intenzivní komunikace s našimi partnery a vždy se objeví něco, co moje plány negativně ovlivní. Ale výsledek vždy stojí za to, takže na ty „horké chvilky“ brzy zapomenu.

2. Jako svoji vlastnost považuješ za tu vůbec nejlepší?

  • Ioannis: Schopnost kreativně řešit problémy.
  • Michal: Myslím si, že vyzdvihovat nějakou vlastnost mi nepřísluší.
  • Martin: Pečlivost. Požaduji ji od kolegů, tak jsem sám rád příkladem.

3. Jakou značku preferuješ a proč?

  • Ioannis: Oblíbených značek mám hned několik, mezi ně patří Sony, Samsung, LG, Huawei či Apple.
  • Michal: Obecně se preferencím již raději vyhýbám, neboť to většinou mělo neblahý vliv. V minulosti jsem si oblíbil Siemens či HTC a všichni víme, jak tito výrobci dopadli. Aktuálně však rád používám Samsungy, na kterých oceňuji skvělé prostředí a komplexní výbavu. Mé sympatie si získalo také Realme svými povedenými telefony střední třídy.
  • Martin: Sám využívám produkty od Applu, ale nelze říct, že jsem plně spokojen. Mám rád produkty od Googlu, tedy konkrétně Pixely, stejně tak nedám dopustit na legendární Nokie, televize od Sony a příslušenství od B&O.

4. Máš pocit, že tě práce redaktora v něčem překvapila? O čem si na začátku ani nepřemýšlel?

  • Ioannis: Určitě by mě nenapadlo, jak náročné mohou být veletrhy, viz první otázka. Také mě neustále překvapuje, jak se na internetu lidé hádají kvůli banalitám.
  • Michal: Testovat mobilní telefony bylo mým vysněným povoláním již na základní škole. Zpočátku se samozřejmě realita od očekávání lišila, ale to platí pravděpodobně pro všechna povolání.
  • Martin: Asi to, že něco jako dovolená prostě neexistuje. Ano, čas si můžete udělat mnohem snáz, než když docházíte do klasického zaměstnání, ale od telefonu se prakticky nehnete na krok.

5. Čeho si vážíš na svých kolezích?

  • Ioannis: Schopnosti týmové spolupráce, jejich názorů (i když se liší od mého).
  • Michal: Rozhodně bych jim touto cestou chtěl poděkovat, že mi vychází vstříc v testování a natáčení nových produktů, neboť jako jediný do Prahy dojíždím a většinu týdne trávím na severu Čech.
  • Martin: Komunikace, to je totiž základ. A také toho, že některé věci už nemusí zaznít nahlas, přesto každý ví, co má v nějakou vypjatější chvíli dělat.

6. V čem se máš určitě ještě co zlepšovat?

  • Ioannis: V mnoha oblastech, rád bych zlepšil svůj projev na videu a také efektivněji pracoval s informacemi.
  • Michal: Pokud sledujete naše videopohledy, jistě víte, že největší mezery mám v mluveném projevu. Rozhodně bych tedy rád zapracoval na srozumitelnosti mých videorecenzí.
  • Martin: Obecně se považuji za „horkou hlavu“, ovšem i na tom jsem se snažil zapracovat. Málokdy něco vyjde přesně tak, jak chcete, s tím je však nutné se smířit a příště se pokusit vyvarovat (leckdy zbytečných) chyb.

7. Jaká událost za doby tvého působení na mobilenet.cz tě nějakým způsobem zasáhla?

  • Ioannis: Ačkoliv se to přímo mě netýká, překvapilo mě, jaké škody dokáže politika napáchat, a to i u těch největších světových hráčů (viz Huawei a restrikce).
  • Michal: Na mobilenet.cz působím již druhou dekádu a během těchto let se toho přihodilo hodně. Jako zásadní mohu uvést naše mobileDrinky, kde se vždy rád setkám s našimi čtenáři.
  • Martin: Asi bych zmínil celou koronavirovou dobu, i když to může znít prvoplánově. Ovšem vysvětlím: negativně mě zasáhla všeobecná bezmoc a rušení důležitých akcí, pozitivně mě však zasáhl přístup kolegů i našich partnerů, kteří se snažili rychle adaptovat a alespoň on-line formou dodat informace kvalitně, rychle a také přehledně. Jde tedy jasně vidět, že na vše se můžeme dívat z různých úhlů pohledu.

8. Co bys chtěl vzkázat čtenářům mobilenet.cz?

  • Ioannis: Všem čtenářům přeji, aby byli zdraví, užívali si veškerých moderních technologií, které se na nás hrnou ze všech stran, ale také si nezapomněli udělat čas na sebe a své blízké. Věřím, že je důležité si umět od technologií také odpočinout, jednou za čas vypnout telefon a věnovat se něčemu jinému.
  • Michal: Všem našim čtenářům bych zejména rád poděkoval za neutichající přízeň a jejich věcné komentáře, ať už přímo pod články nebo na našich sociálních sítích. Možná se to nemusí zdát, ale zpětná vazba od vás je pro mě nesmírně důležitá.
  • Martin: Ještě více než kdy jindy bych chtěl popřát hodně zdraví, s tím souvisí i zdravý nadhled, který sám vnímám jako velkou lidskou přednost. Všem bych také rád vzkázal, že si vážím přízně, kterou nám projevujete a jsem vděčný i za kritické pohledy, které k tomu zkrátka patří.

Děkujeme za rozhovor!

Ioannis Papadopoulos

Ioannis Papadopoulos nastoupil do vydavatelství 24net s.r.o. v roce 2018 a kromě mobilenet.cz přispívá také na fDrive.cz a fZone.cz. Mezi jeho koníčky patří herní konzole, cestování, auta a dobré jídlo. Ve volném čase rád jezdí na výlety se sedmiměsíční fenkou sibiřského huskyho. Momentálně používá již dvouletý Huawei Mate 20 Pro a také Samsung Galaxy S21. Z chytrých hodinek ho v poslední době zaujaly Withings ScanWatch, které jako chytré hodinky nevypadají.

Michal Pavlíček

Michal Pavlíček se k redakci mobilenet.cz připojil v lednu 2009 jakožto řadový redaktor. Po několika letech zastával post zástupce šéfredaktora, který po něm v roce 2016 převzal Martin Fajmon. O dva roky později se však na post zástupce šéfredaktora vrátil. Jeho články najdete nejen na mobilenet.cz, ale od roku 2017 i na sesterském projektu fZone.cz. Ve volném čase rád degustuje pivní speciály z minipivovarů. Aktuálně používá Sony Xperii 5 a Realme 7 5G.

Martin Fajmon

Martin Fajmon nastoupil do vydavatelství v roce 2013 na pozici redaktora mobilenet.cz, od roku 2016 převzal pozici zástupce šéfredaktora. Šéfredaktorem mobilenet.cz se stal v roce 2018, od roku 2017 jej můžete znát i jako šéfredaktora fZone.cz, kde rád přispívá recenzemi produktů chytré domácnosti. Ve volném čase jej můžete potkat na šipkách, které mu skvěle čistí hlavu. Aktuálně používá Apple iPhone 11 Pro.

Diskuze ke článku
Michal Urban
Michal Urban
Zajímala by mě redakční přezdívka Ioannise. Má dost exotické jméno a určitě má nějakou přezdívku v českém duchu. 😃
Tom Horn
Tom Horn
Mám vás kluci ušatí rád a tobě Michale už je někdy dokonce i rozumět, je vidět že se snažíš a zlepšení v mluveném slovu tu jistě je. Pokračujte dál jsem věrný fanoušek vašeho teamu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze