Předpovědi počasí se smyslem pro humor. To je aplikace CARROT Weather

Android aplikace týdne
1
Předpovědi počasí se smyslem pro humor. To je aplikace CARROT Weather
  • Hlavní vlastností je „umělá inteligence“ jménem CARROT, která podává předpovědi velmi svérázným a vtipným způsobem a občas vám prostě jen poví něco vtipného na základě vašeho používání aplikace
  • Krom toho je to však zkrátka hezká aplikace na počasí, která získává informace ze spolehlivého Dark Sky
  • Aplikace je k dispozici prozatím zdarma, jelikož je pouze v beta verzi, ale v budoucnu by mohla být placená, stejně jako její iOS předchůdce

Když máme v posledních dnech venku tak hezké počasí, tak proč se nepodívat na novou aplikaci na jeho předpovědi, aby vás nepřekvapil nečekaný déšť nebo pokles teploty. Konkrétně se podíváme na zatím ještě nevydanou aplikaci CARROT Weather, která má tak trochu vlastní hlavu.

CARROT Weather – Android aplikace týdne

Pokud vám zní název povědomě, i když jde o novou aplikaci, která má jen 100 stažení, tak se ničemu nedivte. Jde totiž o aplikaci, která je už dlouhou dobu dostupná pro iOS, kde sklidila řadu ocenění. A proč? Přináší nějaké revoluční předpovědi počasí? No, ani ne. Najdeme tu klasické předpovědi na daný den, hodinové předpovědi a také předpovědi na celý týden. Nechybí ani informace o rychlosti větru, tlaku, UV indexu a podobně.

CARROT Weather

To všechno ovšem najdete i jinde, tak co je na téhle appce tak zvláštní? Inu, všechny informace vám bude poskytovat umělá inteligence jménem CARROT, která má svérázný způsob vyjadřovaní. Řekněme, že si o lidech nemyslí to nejlepší, sprostá slova jí nejsou cizí a má za to, že sama ovládá počasí. CARROT vám zkrátka vždy vtipně vetře do tváře, jaké vás čeká počasí, nebo vám i nevlídně doporučí, jestli si vzít deštník. Navíc vám třeba i poví, co dostanete, až jednou přijde prémiový účet. Vtipné předpovědi samozřejmě nemusí být pro někoho důvod pro stažení, ale faktem zůstává, že jsou opravdu dobře napsané.

CARROT Weather

Snad nikdy jsem se u podobných aplikací upřímně nezasmál, ale tady už několikrát. Krom vtipů a tuny osobnosti však přejděme ještě k samotné aplikaci. Předpovědi dostanete totiž ze zdroje Dark Sky, což je jeden z těch vůbec nejspolehlivějších a nejpřesnějších zdrojů. V nastavení si můžete poté zvolit jednotky a třeba i upravit „osobnost umělé inteligence“. Lze vybrat, jakým stylem má odpovídat či jaký má politický názor.

Jako drobnost navíc je tu také menší hra s CARROT, která vám položí svérázným způsobem otázku a vy musíte podle ní poznat, o jakém městě či místu mluví. A vy jej pak musíte najít na mapě. Jen je nutné stále myslet na to, že aplikace není stále oficiálně vydaná, takže se na ní ještě pracuje a není zatím na úrovni své iOS verze. Třeba radar se má teprve přidat a prémioví uživatelé budou moct využívat pár funkcí navíc, zbaví se reklam a dostanou widget. To vše teprve přijde, ale rozhodně doporučuji stahovat už nyní. Na iOS je totiž aplikace placená, zatímco na Androidu je zatím v betě zdarma. Ale kdo ví, to se může po vydání změnit, takže si jí rychle alespoň vyzkoušejte a trochu se zasmějte.

Stáhnout CARROT Weather

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo