Před 20 lety se zrodil první telefon, který nabízel hry

3

Mobilní telefony toho dnes umějí spoustu. V podstatě dokážou zastoupit klasický počítač. Naprostou samozřejmostí jsou hry, kterých si nainstalujete i několik stovek. S hrami se v telefonech běžně setkáváme posledních 15 let. První telefon, který jednu hru nabídl, se však zrodil již před 20 lety a měl jej na svědomí neznámý výrobce Hagenuk.

Asi každý z nás si na svém telefonu někdy zahrál nějakou hru pro ukrácení času. Hry však nebyly součástí mobilních telefonů od začátku. Limitem totiž byl nejen výkon, ale také displeje, které se nejprve musely dopracovat k vyšším kvalitám a větším velikostem. Velkým průkopníkem na poli mobilních her byla finská Nokia, která v roce 1997 odhalila na modelu 6110 svého dnes již legendárního hada. Jenže první Nokia zdaleka nebyla.

Hagenuk MT-2000 – první telefon s integrovanou hru

Ještě o tři roky dříve, tedy v roce 1994, se objevil mobilní telefon Hagenuk MT-2000. Na svědomí jej měla dánská společnost a byl zajímavý hned z několika důvodů. V prvé řadě měl integrovanou anténu, respektive nevyčnívala, ale byla spjata s telefonem po celé ploše horní hrany. Dále se však v telefonu objevila první hra. Možná byste uhodli, o jaký titul šlo. Jednalo se o klasický tetris, který se hrál s telefonem otočeným o 90°.

Zdroje: phonearena.com, en.wikipedia.org

Diskuze ke článku
FILIPSN007
a první 3D hru jsem viděl na Siemens M35i, Labyrint, http://imgs.idnes.cz/telefony/A000531_C35-HRA_N.JPG
Vesnický Vidlák
Dnešní mobilní,herní zábava je na zcela jiné úrovni. V době kdy se dá pořídit Virtuální set a je tak možné se ponořit přímo do Virtuálního prostředí např. díky ( http://eshop.mimotech.cz/cs/zbozi/vr-bryle-a-herni-ovladac-to-je-vr-set-mimotech ) za pouhých 1.399 Kč mé kila rostou denně nahoru, ale zato jsem zahrnut tučnou dávkou zábavy !! Streamuji SBS Battlefield 4 pomocí aplikace Splashot na svůj Note3 a společně s tímto VR setem od www.MimoTech.cz si užívám virtuální, herní zážitek naplno již teď a nemusím čekat na drahý Oculus Rift, který vyjde mimo vývojářský kit přibližně v Prosinci roku 2015, jsem tedy o ROK napřed a ušetřím přibližně 8.000Kč. S výrobkem jsem naprosto spokojen, nejen díky možnosti nastavení čoček, ale také díky kvalitního herního ovladače.Doba dodání VR setu byla internetovým obchodem eshop.mimotech.cz 8dní, ale již po pár dnech mohu říct že stálo za to čekat a investovat víc než 200Kč za papírové Google Cardboard, které MimoTech nabízí k nákupu nad 5.000KčZDARMA

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze