Poslední únik 6,1palcového iPhonu odhaluje pravděpodobný název i podporu 2 SIM karet

6× aktualizováno
Poslední únik 6,1palcového iPhonu odhaluje pravděpodobný název i podporu 2 SIM karet
  • Větší iPhone XS dostane přívlastek Max, název nejlevnější verze by měl být iPhone XC
  • Apple získává náskok oproti Qualcommu, MediaTeku i Huawei, nové iPhony budou poháněny 7nm procesorem
  • Nové iPhony možná dostanou podporu slotu pro 2 SIM a naopak přijdou o dodávanou redukci na 3,5mm jack
  • Bude se jednat o dva modely navazující na iPhone X a jednu levnější variantu
  • Nové Apple Watch Series 4 údajně nabídnou o 15 % rozměrnější displej u větší i menší varianty díky zmenšení rámečků

Aktualizováno 9. 9. 2018

Na Twitter unikají další obrázky cenově nejdostupnější varianty ze tří ohlášených iPhonů. Smartphone s displejem o velikosti 6,1 palců by měl dostat název iPhone XC (také nazýván jako iPhone 9). Nově můžeme smartphone spatřit i v dámské růžové a na obrázku lze vidět slot pro dvě Nano SIM karty.

Aktualizováno 7. 9. 2018

Uživateli sociální sítě Reddit pod přezdívkou Meechflow95 se podařilo vyfotit pouzdra pro iPhone XS Max a menší iPhone s 6,1palcovým displejem. Obchodní řetězec Walmart se očividně předzásobuje, aby byl schopen pokrýt poptávku, jakmile půjdou nové iPhony do prodeje. Rozdíl oproti iPhonu X, který má displej o velikosti 5,8 palce, je u vyfocených pouzder viditelný již na první pohled.

iPhone 8 Plus vedle 6,5palcového pouzdra iPhonu XS a následně iPhone X vedle pouzdra větší i menší varianty iPhonu XS

Na fotografiích dále můžeme zahlédnout vertikální výřez pro zadní fotoaparát, který bude u iPhonu XS Max s největší pravděpodobností duální.

Aktualizováno 6. 9. 2018

Apple Keynote se nezadržitelně blíží a na internet unikají nové obrázky. Tentokrát se díky serveru www.slashleaks.com můžeme podívat na tři barevné varianty iPhonu s 6,1 palcovým displejem. Ten bude představovat cenově nejdostupnější iPhone z tria očekávaných modelů.

iphone 6,1displej

Aktualizováno 6. 9. 2018

Zdá se, že se tentokrát u většího z iPhonů XS s 6,5palcovým displejem nesetkáme s přívlastkem Plus. Namísto toho se Apple rozhodl použít označení Max. Důvodem by mohla být snadnější vyslovitelnost oproti „Plus“ ve spojení s iPhone XS. Jak menší, tak větší verze iPhonu XS by měla být, až na velikost displeje, rozlišení a kapacitu baterie, vybavena stejnými vnitřnostmi. Označení pro nejlevnější iPhone s 6,1palcovým displejem však stále zůstává zahaleno tajemstvím.

Německý server Macerkopf se podělil o předpokládané ceny evropských nových iPhonů. Nejlevnější verze by měla být nabízena za 799 eur (přibližně 21 tisíc korun), 5,8palcová verze s označením XS by měla stát 909 eur (24 tisíc korun) a za největší XS Max zaplatíte 1 149 euro, tedy zhruba 30 tisíc korun. Tyto ceny by měly platit pro základní verze s úložištěm o velikosti 64 GB. Takovéto nacenění by zároveň odpovídalo současným cenám iPhonu 8, iPhonu 8 Plus a iPhonu X.

Aktualizováno 5. 9. 2018

Společnosti Qualcomm i MediaTek, které se řadí mezi největší výrobce procesorů pro mobilní zařízení, tentokrát s největší pravděpodobností utřou nos. Očekává se totiž, že Apple získá náskok použitím procesorů vyrobených 7nm technologií u nových iPhonů, které mají být představené již 12. září.

Technologie 7nm výroby je stále poměrně drahá a předpokládá se, že právě z důvodu finanční náročnosti Qualcomm odložil představení nového Snapdragonu 855 až na konec roku.

Jedinou výjimkou je společnost Huawei, která už představila 7nm procesor Kirin 980. Dokonce už ale ani ta se svým Huawei Mate 20 Pro, který má být představen 16. října, Apple nepředstihne.

Nejnovější 7nm technologie výroby procesorů přináší kromě vysokých počátečních nákladů na výrobu zejména snížení nároků na spotřebu a zvýšení výkonu zařízení. U nových iPhonů můžeme očekávat 20 až 30% navýšení výkonu oproti iPhonu X.

Aktualizováno 4. 9. 2018

Již příští týden by mělo být jasno. Apple představí nové iPhony a my uvidíme, zda se veškeré úniky trefily, či nikoliv. Aktuálně se můžeme podívat na video, kde je údajné zachycena zlatá varianta iPhonu XS, která bude zřejmě dostupná pouze pro asijské trhy. Povšimnout si lze skutečně vysokého lesku, který bude skvěle vypadat zřejmě jen do chvíle, než telefon uchopíme.

Aktualizováno 2. 9. 2018

Vypadá, že alespoň některé z nových iPhonů budou nabízet slot pro 2 SIM karty. Stále populárnější možnost by měla být dostupná minimálně v určitých regionech.

Proslýchá se, že k telefonům již nebude přibalena redukce z Lightning konektoru na 3,5mm jack pro sluchátka. Ta byla do balení přibalována od doby, co se začal prodávat první iPhone bez 3,5mm jack konektoru iPhonu 7. V Applu se pravděpodobně domnívají, že s ohledem na stále více populární bezdrátová sluchátka už redukce u nových iPhonů nebude potřeba.

Dále se šušká o tom, že Apple u letošních iPhonů použije USB-C kabel. Obdrželi byste tedy nabíjecí adaptér s výstupem USB-C a kabel USB-C na Lightning.

Apple USB-C

Původní informace z 31. 8. 2018

Přinášíme vám informace, které prosákly skrze server 9to5mac.com. Můžete se těšit na nástupce iPhonu X s podobným designem a 5,8palcovým displejem, který dostane označení iPhone XS.

K dispozici by měl být i větší 6,5palcový model, který by měl taktéž dostat označení iPhone XS. Oba smartphony by měly mít duální fotoaparát, OLED displej a rámeček z nerezové oceli. O výkon se postará procesor A12, 4 GB RAM a úložiště ve variantách 64, 256 a 512 GB.

iPhone XS

Nabízet by se měla nová zlatá barva. Levnější iPhone se 6,1palcovým LCD displejem a hliníkovým tělem dostane pouze jeden fotoaparát a 3 GB RAM.

Navíc unikly informace o nových Apple Watch Series 4. Z obrázku je patrné, že ovládací korunka prošla úpravou a vypadá mírně jinak než u Apple Watch 3. Hlavním tahákem by ale měl být o 15 % větší displej u velké i malé varianty. Toho Apple docílil tím, že zmenšil rámečky.

Apple Watch Series 4
Diskuze ke článku
Jef
Pokud půjde o nástupce desítky, jsem zvědavý na cenu. Nejvyšší kapacita bude atakovat 40 tisíc počítám. Takže jinými slovy se s kompaktním iphonem můžeme rozloučit. Levnější model s lcd bude asi řádně okleštěný. Současná desítka buď ztratí hodně na ceně, nebo trend nesmyslně vysokých cen bude pokračovat i letos.
Led
Ve videu se píše že jde o render, ne o únik.
Xwert Is
Xwert Is
Apple sa za výrez hanbí? Prečo vypustil tieto rendre kde je výrez neviditeľný?
Jiří Pokorný
Jiří Pokorný
Naposledy upraveno: 31. 8. 2018 10:00
Na 512GB čekám jako na smilování, tak snad to klapne. ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze