Samsung odstartoval výrobu 120Hz LTPO OLED displejů pro nové iPhony

Samsung odstartoval výrobu 120Hz LTPO OLED displejů pro nové iPhony
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung má Applu letos dodat celkem 120 milionů OLED panelů
  • Pro levnější iPhone 13 mini a iPhone 13 má displeje vyrábět LG
  • Technologie LTPO OLED s proměnlivou obnovovací frekvencí by měla zajistit dostatečnou výdrž chystaných iPhonů

Nejnovější generace iPhonů 12 byla mnohými kritizována za absenci zobrazovacích panelů s vyšší obnovovací frekvencí, které v současnosti běžně vídáme i u Android telefonů nižší/střední třídy. Apple, který se musel údajně rozhodovat mezi nasazením 5G konektivity a vyšší (energeticky náročnější) obnovovací frekvencí displejů, si tuto nevýhodu dobře uvědomuje a u chystaných iPhonů 13 nedostatek hodlá napravit.

Podle thelec.net (na který upozornil sammobile.com) se o výrobu nových panelů postará Samsung. Společnost již údajně odstartovala produkci 120Hz LTPO OLED obrazovek, které se objeví v lépe vybavených iPhonech 13 Pro a iPhonech 13 Pro Max. Pro cenově dostupnější iPhony 13 mini a iPhony 13 má naopak LTPS OLED panely vyrábět LG. Samsung má tak vyprodukovat celkem 80 milionů OLED panelů, zatímco LG 30 milionů.

S příchodem nových iPhonů 13 mají však na trhu stále zůstat i iPhony 12, pro které se budou i nadále vyrábět nové displeje. Celkem má tak Samsung letos Applu dodat 120 milionů OLED panelů a LG 50 milionů. Čínské BOE má pak vyrobit pouze 9 milionů panelů. Právě technologie LTPO OLED s proměnlivou obnovovací frekvencí by měla umožnit zajištění slušné výdrže iPhonů, které mají relativně nízkou kapacitu baterie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze