Kompletní unboxing druhé generace Escobar Foldu odhalil převlečený Galaxy Fold

aktualizováno
Kompletní unboxing druhé generace Escobar Foldu odhalil převlečený Galaxy Fold
  • Novinka má být kopií Samsungu Galaxy Fold s cenovkou zhruba 11 tisíc korun
  • Zájemci o první generaci Escobar Foldu místo telefonu obdrželi knihu
  • Escobar Fold 2 se má dostat na trh v březnu

Aktualizováno 18. 2. 2020

Na YouTube kanálu Mrwhosetheboss se můžete podívat na kompletní unboxing druhé generace Escobar Foldu. Ve videu bylo mimo jiné potvrzeno, že se doopravdy jedná pouze o mírně upravený Samsung Galaxy Fold.

Původní informace z 7. 2. 2020

Bratr narkobarona Pabla Escobara, Robert, v prosinci minulého roku představil vlastní ohebný telefon s názvem Escobar Fold, který byl v podstatě pozlacenou verzí Royole FlexPai. Představení telefonu navíc Robert Escobar podpořil odvážným tvrzením, že má v plánu porazit Apple i Samsung – společnosti, jež podle něj na zákaznících pouze rýžují peníze, za které nenabízí adekvátní protihodnotu.

Pomineme-li zmínky o tom, že se k většině zákazníků, kteří si telefon objednali, Escobar Fold vůbec nedostal, vypadá Escobar Fold 2 poměrně zajímavě, a to hlavně, pokud vám padl do oka ohebný Samsung Galaxy Fold. Novinka s logem Escobar je totiž jeho kopií, což přiznává i sám výrobce. Možná vás překvapí rovněž cena 399 amerických dolarů, tedy zhruba 11 tisíc korun i s daní, což je s ohledem na cenu Foldu (v ČR 53 990 Kč) dost podezřelé. Podle informací CNET dokázal Escobar stlačit cenu díky výrobě součástek v „druhotných továrnách“ v Číně.

A jak je to tedy s uživateli, kteří neobdrželi to, za co si zaplatili? Na internetu lze narazit pouze na několik málo „zákazníků“, kteří svůj Escobar Fold dostali, často se jedná o osoby, které určitým způsobem odkazují na oficiální e-shop výrobce s možností Escobar Fold zakoupit.

Spíše však natrefíte na zklamané zákazníky, kteří se shromažďují například na sociální síti Reddit nebo Twitteru. Ti totiž obdrželi pouze knihu o životě Escobara a papírový poukaz s příslibem, že jim bude zaslána až druhá generace Escobara Fold, k čemuž má údajně dojít v průběhu března. Na žádost o vrácení peněz údajně společnost nijak nereaguje, dost možná tak tito zákazníci přišli zhruba o 9 600 korun. Možná nás však ještě Escobar překvapí.

Diskuze ke článku
Jura
Geniální :-D
Carda
Počkám si na ten březen schválně jestli je opravdu dostanou ti ostatní co si to objednali a když jo tak za 10K Galaxy Fold no neber to :-D
Carda
Je to geniální podvod všude se o tom píše už týden a stejně je to nudle :D
Petr Šraier
Petr Šraier
Proč o tomhle sh*tu furt dokola psát ...?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze