Luxusní edice ohebného Galaxy Fold na motivy Hry o trůny stojí skoro čtvrt milionu

1
Luxusní edice ohebného Galaxy Fold na motivy Hry o trůny stojí skoro čtvrt milionu
  • Luxusní edice Game of Thrones Samsungu Galaxy Fold vyjde na 240 tisíc korun, tedy čtyřnásobek běžné ceny
  • K prodeji bude pouze sedm kusů této speciální edice, jako odkaz na sedm rodů z knižní předlohy
  • Prodej započne zároveň s prodeji standardních Samsungů Galaxy Fold

O ruské společnosti Caviar jsme vás již několikrát informovali. Mezi jejími originálními výrobky najdeme upravenou Nokii 3310 se zlatou plaketou tváří prezidentů Donalda Trumpa a Vladimira Putina, telefon „pro vikinga“ nebo opravdu luxusní iPhone Xs (Max) s hodinářským skvostem z 19. století. Tentokrát se však milovníci luxusu z dílny Caviar zaměřili na ohebný Samsung Galaxy Fold. Ten se bohužel před původně naplánovaným začátkem prodeje v dubnu musel nejprve vypořádat s několika technickými problémy, a zamezit tak například vniknutí nečistot pod displej nebo odstranění speciální fólie samotnými uživateli v domnění, že se jedná o obyčejnou ochrannou fólii, kterou najdeme na smartphonech po vybalení.

Ústředním motivem pro vylepšený Galaxy Fold tentokrát však nejsou politické postavy, nýbrž populární seriál na motivy knihy George R.R. Martina. Hra o trůny, jejíž filmová adaptace na HBO byla nedávno zakončena posledním dílem, se tak zapíše do historie také vlastním tématickým smartphonem. Design odkazuje na šesté pokračování ságy Píseň ledu a ohně – román Vichry zimy, který autor v současnosti dopisuje.

Vnější strana telefonu je pokryta zlatými prvky, které odkazují na ságu o Písni ledu a ohně a při zvolení správné tapety se jménem slavného autora telefon připomíná knihu. Podle společnosti Caviar bude k dispozici pouhých sedm kusů, tedy tolik, kolik je ve hře rodů. Pokud vás telefon zaujal, můžete si jej předobjednat již nyní. Prodej přitom započne zároveň s prodeji obyčejných Samsungů Galaxy Fold, jakmile výrobce vyřeší všechny problémy.

Samsung Galaxy Fold

Pokud vás Hra o trůny minula, ale chtěli byste vlastnit luxusní variantu již tak poměrně drahého Galaxy Fold, můžete si zvolit verzi s kůží, zlatem a karbonovými prvky. Cena za luxusní Game of Thrones edici se vyšplhala na 8 180 dolarů (přibližně 240 tisíc korun s DPH), a je tedy zhruba čtyřikrát vyšší, než je běžná cena Galaxy Fold.

Technické parametry Samsung Galaxy Fold 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 512 GB / 1 000 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 380 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostprosinec 2019, 53 999 Kč