Podívejte se, jak bude vypadat nanoSIM v novém iPhonu

6

V posledních týdnech na internet uniklo množství různých více či méně důvěryhodných fotografií a informací o připravované šesté generaci iPhonu. Dnes se na internetu objevila i fotografie nové šuplíčku nanoSIM karty, kterou budete muset v případě koupi nového jablečného telefonu pořídit.

Některé ze špionážních fotografií, zobrazující "zaručeně pravý" prototyp nového iPhonu

Podle aktuálních informací by měl "nový iPhone" nebo také "iPhone 5" spatřit světlo světa na velké akci Applu, která se uskuteční více než za měsíc, přesněji 12. září.

V pořadí již šestý iPhone nebude mít slot na klasickou SIM kartu, dokonce ani na její zmenšenou variantu, stejně jako poslední generace 4/S. Apple se totiž v zájmu co největší úspory místa rozhodl stávající microSIM kartu ještě zmenšit a vymyslel nanoSIM kartu. Více o této problematice se dočtete v našem článku Nástupce microSIM finálně schválen: nanoSIM je menší o 40%. Tento formát SIM karty je již opravdu hodně malý. Názorně to ukazuje dnes zveřejněná fotografie, na které jsou vedle sebe zobrazeny známe "šuplíčky", do kterých se vkládají právě SIMky ve stávajícím iPhonu 4S a doposud nepředstaveném novém iPhonu. Rozdíl je opravdu markantní, ostatně posuďte sami. Na druhou stranu šuplíček je takřka stejně velký a je tedy otázkou, nakolik menší SIM karta pomůže v kýžené úspoře místa.

Zleva "šuplíček" nanoSIM karty v novém iPhonu, vpravo "šuplíček" microSIM karty v iPhonu 4S

Čtěte také - Operátoři v Evropě už připravují nanoSIM karty pro iPhone 5

Menší nanoSIM karta ale není jediným krokem, pro který se musel americký výrobce rozhodnout v rámci úspory místa. Po letech totiž z iPhonu údajně zmizí legendární 30-ti pinový konektor určený pro připojení nabíječky, dokovací stanice, reproduktorů a vůbec velké množství dalšího rozličného příslušenství. Nahradit by ho neměl standardní micro USB konektor, jak by si určitě mnozí přáli, ale pouze zmenšený 19-ti pinový konektor. Více se opět dočtete v našem článku iPhone 5 bude mít 9ti pinový konektor a vyšší displej (aktualizováno). Všechny články o novém iPhonu pak najdete zde.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Hadas
Apple... kvalitní výrobky za vysokou cenu, které bych si i přes jejich vysokou cenu rád koupil, ale jejich politika a omezení (nepočítám po JB) to bych fakt blil.
(OT - proč už celkem dlouho nejde odeslat příspěvek z Google Chrome? chyba na mojí straně nebo někde na Vašem webu)
Jirka
Co všechno neudělají, aby po skončení životnosti telefonu nebylo možné přejít ke konkurenci. Vsadím se, že kdyby HTC aj.nezačali také s micro sim, tak Apple nebude přecházet na nano sim.
MX
Opravdu přínos pro uživatele :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze