Operátoři v Evropě už připravují nanoSIM karty pro iPhone 5

5

Mobilní operátoři na starém kontinentu mají plné ruce práce s objednávkami speciálních zmenšených SIM karet, které by údajně měly být určeny pro nový iPhone 5 od Applu.

Některé "zaručeně" pravé fotografie připravovaného iPhonu 5

Tip: přečtěte si také článek - Tajné: iPhone 5 uniká na nových fotografiích

Podle internetového deníku Financial Times se chtějí operátoři v celé Evropě v případě připravovaného iPhonu 5 vyhnout situaci, která nastala po uvedení iPhonu 4 a první verze iPadu na trh. Tyto zařízení totiž jako vůbec první nebyly kompatibilní s klasickou SIM kartou (miniSIM), kterou používaly všechny ostatní telefony. Apple je totiž vybavil slotem, do kterého jste mohli vložit pouze její zmenšenou (ořezanou) verzi, nazvanou microSIM. Když se začal čtvrtý iPhone v historii prodávat, byli operátoři zavaleni množstvím žádostí o vydání nového formátu SIM karet, které nebyli schopni uspokojit. Mnohým z nás již tato zmenšená varianta připadala hodně malá, ale prostor pro zmenšování tu stále je. Nedávno se tak začaly objevovat první zvěsti o nanoSIM kartě, která by se mohla objevit právě u nového iPhonu.

Všechny tři dnešní formáty SIM karet pohromadě

Čtěte také - Nástupce microSIM finálně schválen: nanoSIM je menší o 40%

V pořadí již šestou generaci svého legendárního iPhonu by měl Apple podle některých spekulací představit v září tohoto roku. Jak je u výrobce z kalifornského Cupertina zvykem, nejnovější iPhone jistě uvede na trh velice brzy po jeho oficiálním představení. Operátoři chtějí být v tomto okamžiku stoprocentně připraveni, a proto se již v těchto dnech předzásobují dostatečnou zásobou nových nanoSIMek tak, aby co nejvyšší prodeje nemohlo nic zabrzdit.

Jak možná mnozí z vás ví, nanoSIM karty byli v březnu tohoto roku předmětem velkého sporu mezi Nokií, kanadského Research in Motion (RIM - výrobce komunikátorů BlackBerry) a právě Applem. Oba tábory se totiž snažily protlačit jako standard právě svůj návrh konečné podoby a konstrukce nových SIMkaret. Po mnohých složitých procedurách nakonec úřady dali přednost variantě nanoSIM karet od Applu s velmi malými modifikacemi.

O tom, jestli se operátoři skutečně na nový iPhone pořádně připravili se přesvědčíme v září. A co vy? Přemýšlíte o koupi nového iPhonu 5? A co si myslíte o neustálém honu za zmenšováním SIM karet?

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
obluda zelená
Je to blbost. Myslím, že SIM je dostatečně malá a nemá význam ji neustále zmenšovat. Hlavně ať to nedopadne tak, že SIM budou integrovány v telefonech. To by byla hrůza, dneska stačí jen vyměnit SIM a je to, ještě abych to nějak řešil s každým telefonem.
Milan1
Pokud mám micro nebo nanoSIM a potřebuji si dát tuto SIM do jiného mobilu, mám problém. Pokud budou nějaké adaptéry, pak by to nevadilo, zatím o nich nevím.
mental.disease
nano-sim, ale z mini a micro neorezes je totiz tensia. Adapter z nano na micro, mini snad tiez bude. Ale kto meni casto simky a fony je to des.
holt marketing :(
toman
je to úchylárna, která má podle mě jediný cíl, ještě víc jabčáky znekompatibilnit. Simka už je teď malá tak akorát a proto její zmenšování naprosto nechápu, zvlášť teď, kdy se telefony opět zvětšují. Vždyť do leckerého nového pádla by se vešla i ta úplně první sim a možná i 2...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze