Počítače Lenovo jsou v tuzemsku stále nejprodávanější

17

Lenovo si v první polovině roku zachovalo pozici největšího dodavatele osobních počítačů v České republice. Podle nejnovějších výsledků výzkumné a poradenské společnosti IDC dosáhlo Lenovo jen za druhé čtvrtletí letošního roku 26,2 % tržního podílu, což představuje v meziročním srovnání nárůst o více než polovinu.

Lenovo logo 2014

Své silné postavení společnost potvrdila především v segmentu přenosných počítačů, kde získala 34% podíl na trhu. V kategorii stolních počítačů vzrostlo Lenovo meziročně dokonce o 73, 1 %.

„Jsme velmi rádi, že navazujeme na tradici loňského roku, ve kterém jsme se stali jedničkou na trhu nejen celosvětově, ale i v České republice. Tohoto prvenství bychom nemohli dosáhnout a udržet jej bez našich zákazníků, obchodních partnerů a distributorů, jejichž spolupráce si nesmírně vážíme. Jejich důvěra v naše produkty a služby je pro nás hnacím motorem dodávat v budoucnu ještě lepší služby a inovativní výrobky na trh,“ říká Petr Toman, generální ředitel společnosti Lenovo Česká republika.

Lenovo ThinkPad Yoga

Absolutního prvenství za druhé čtvrtletí 2014 dosáhlo Lenovo v kategorii přenosných počítačů, kde zaznamenalo 48,1% meziroční nárůst a dosáhlo 34% tržního podílu. Za ním stálo rozšiřující se produktové portfolio notebooků a ultrabooků v čele s novou generací vícerežimového zařízení Lenovo Yoga.

Nepřehlédněte

V segmentu stolních počítačů rostlo Lenovo meziročně o 73,1 %. Zásluhu na tom má především posílení pozice značky Lenovo jak v oblasti uživatelsky dostupných desktopů, tak i v kategorii firemních stolních PC, kde Lenovo vzrostlo nejvíce mezi prvními pěti největšími dodavateli. K oblíbeným modelům patří kromě All-in-One počítačů i kompaktní modely, jako je například Lenovo Q190.

Vedle posilování pozice na počítačovém trhu se však Lenovo nově zaměřuje i na tzv. kategorii PC+, která zahrnuje i tablety a chytré telefony. Od letošního září jsou telefony Lenovo oficiálně distribuovány i na český trh.

Čtěte: Telefony Lenovo v ČR oficiálně: přehled modelů a cen

Zdroj: TZ Lenovo

Diskuze ke článku
?
Inu je to jednoduché, počítače Lenovo jsou proste nejlepší. Já sám trochu ujíždí na Lenovu. Mám Lenovo ThinkCentre M93 - malý desktop který se dá zavésit ze zadu na monitor - i na hry je v pohodě. Ultrabook yoga Ideapad 2.

Škoda ze Lenovo nedělá telefony S WP, nahradil bych tím svou Lumii.

Lenovo je bestovni proste :)
Lubos
Ach jo to už jsou, češi tak hloupý,že si kupují, Lenovo?? Kam ten národ spěje. V práci máme stoláky s intel processory.nic horšho být snad už ani nemůže,snad jen Acer. Zlatej Dell
pozer
Lenovo je cull znacka jako huaweiček
pozer
Vcera nekdo zapomel nootebook lenovu ve vlaku praha-Bratislava. Ted surfuju na hajzlu s mim notebukem z vlaku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze