Plnohodnotný Instagram klient InstaPic míří na Windows 8

Uživatelé tabletů a telefonů Windows jsou zatím často ze strany velkých vývojářů přehlíženi. Zachraňovat to musí sám Microsoft nebo menší vývojářské týmy, které dělají neoficiální klienty. Třeba pro Instagram se chystá aplikace InstaPic, která nabídne plnohodnotnou funkčnost a hezké prostředí.

Pokud vlastníte tablet s operačním systémem Windows 8/RT a rádi fotíte, pak vás možná nejednou zamrzela absence oficiální aplikace Instagram. Vývojáři bohužel pro tyto (ani pro Windows Phone) platformy klienta nehodlají vyvíjet a nechávají to tak na vývojářích třetích stran. Jenže i to je trochu problém - API je velmi omezené a v podstatě dovoluje jen prohlížet fotky.

Autoři připravované aplikace InstaPic tento problém, stejně jako jiní vývojáři, obešli a jejich klient umí nejen fotit, přidávat filtry, upravovat fotografie, ale také je nahrávat. Pokud vám tedy nevadí, že focení s tabletem může vypadat trochu směšně a chcete se zapojit do ohromné sociální sítě s fotkami, tak už brzy budete moci takto činit díky této aplikaci, která už je hotová a čeká na schválení od Microsoftu. Vzhledem k rychlému růstu uživatelů nových systémů od Microsoftu je možné, že časem vydavatelé ustoupí a začnou připravovat vlastní aplikace.

Zdroje: wpcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze