Ve Windows Store je již 150 000 aplikací

64

Počet aplikací ve Windows Store pro Windows 8 a 8.1 překročil hranici 150 tisíc. Alespoň to tvrdí MetroScanner, který skenuje Windows Store a dokáže zobrazit aktuální počet aplikací. Je to velký pokrok, ale aplikací je stále relativně málo a některé základní zcela chybí.

Samotný Windows Store byl spuštěn v říjnu roku 2012 a v červnu loňského roku již překonal hranici 100 000 stažitelných aplikací. Po devíti měsících se dostal počet aplikací na pěkných 150 tisíc, ale je vidno, že růst počtu aplikací se zpomalil, ale i tak roste celkem rychle.

MetroScanner a Windows Store

Číslo obsahuje všechny aplikace, jak ty kvalitní typu Star Chart, tak i ty méně kvalitní, které většinou za nic nestojí, nebo nejsou tak úplně funkční. Mezi ty kvalitnější bychom mohli zařadit i VLC Player, ale ten je stále v beta verzi a tak se nedá mluvit o stabilní aplikaci. V zásadě chybí klienti všech možných sociálních sítí jako například Twitter, Vine, Instagram atp.

Již dříve Microsoft ukázal, že naprogramovat aplikaci pro Windows a následně ji upravit pro Windows Phone není tak těžké a s příchodem Windows Phone 8.1 bude sdílena zase větší část kódu systémů. Díky tomu bychom se mohli dočkat dalšího prudkého nárůstu aplikací jak ve Windows Store, tak ve Windows Phone Store.

Zdroje: metrostorescanner.com, neowin.net

Diskuze ke článku
Onoho
Ja Vam nevim. A hlavne nechapu ten hon za aplikacemi ve Windows 8 - vzdyt desktop a klasicky zastane stovky aplikaci ve storu - a nerikejte mi, ze desktop uz nikdo nepouziva. K cemu mi je aplikace map, pocasi, jizdnich radu, horoskopu, zprav, bankovnictvi a stovky dalsich kdyz to cele se = prohlizec, klidne inten dotykovy z modern ui.

Mne na WP uz toho tolik nechybi, flipboard vyhlizim marne. Na WP jsem presel z Androidu.Spis naopak v GP jsou mraky balastu-mozna az 1/3. Spis je v GP zazrak natrefit na dobrou appku.

Rekl bych, ze AppStore to ma zmaknuty nejlip. GP mi pripomina vetesnictvi, kde jsou vselijake kramy a bordel, corky, padelky a vyberte si co chcete, vzdyt je skoro zadara
jarda
A co jako. Vetsina z nich je stejnak nanic. Do dnesniho dne nebyli schopni vytvorit poradny audioplayer s posouvanim skladby posuvnikem, prehravani ze slozek aj.veci. J.
YogiCZEch
na co posuvník?? stačí krátce podržet tlačítko next" pro další skladbu a hle .. krásně plynule přetáčím" na místo které chci :-D
Ghouless
Zřejmě máte zajímavý pojem o čase, přetočení 2 hod. trvá cca 12 vteřin... Mě osobně žádná app nechybí, soc. sítě mě nezajímají ( ale 90% z nich má na store kvalitní náhradu), na hry jsou lepší zařízení než mobil a vše ostatní na WP již je a kolikrát ve funkčnější podobě. WP prostě není vhodné pro pubescenty a dokonce několik našich obchodních partnerů odešlo z jiných platforem (většinou z Androidu) právě k WP. Ona ta provázanost s Office, OneDrive, OneNote a Windows je v práci k nezaplacení. Ale kdo si chce hrát, ať raději pokukuje po jiném OS.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze