Čtečka Flipboard je dostupná pro Windows 8.1

1

Nejočekávanější čtečka Flipboard pro Windows 8.1 je konečně ke stažení ve Windows Store. Jedná se o univerzální čtečku, která podává informace uživatelům v zajímavé a neotřelé formě.

Čtečka Flipboard je velmi oblíbenou formou přijímání informací, navíc v graficky povedené podobě ve stylu časopisu či novin. Uživatelé iPadu, iOS obecně nebo Androidu už si na tuto aplikaci zvykli, nyní se dočkali také uživatelé platformy Windows, a to na tabletech, hybridech, desktopech i noteboocích. Verze pro Windows byla poprvé představena na konferenci BUILD 2013, kterou každoročně pořádá Microsoft. A nyní je tato aplikace k dispozici ke stažení v obchodě Windows Store. Nutno podotknout, že aplikace je určena pouze pro Windows 8.1 a Windows RT 8.1 a ve Windows 8 není funkční stejně, jako například u nedávno vydaného Facebooku.

Stejně jako u dříve vydaných verzích pro iOS a Android nabízí i verze Flipboard pro Windows 8.1 svým uživatelům způsob, jak číst zprávy ze svých oblíbených sítí, Facebooku nebo Twitteru. V aplikaci je také mnoho magazínů, které shrnují mnoho zdrojů na jedno místo. Lze najít magazíny o vědě, technice, ale i o zahrádkářství. Přidat si můžete ale i své vlastní servery nebo RSS kanály.

Díky tomu, že magazíny v katalogu jsou napojeny na sítě Flickr a 500px, máte k dispozici mnoho pěkných obrázků. Aplikace je taktéž napojena na Instagram a přímo z aplikace můžete komentovat obrázky ostatních.

Samozřejmostí je i podpora živých dlaždic velkého formátu, které ukazují aktuální dění z vámi oblíbeného kanálu. Aplikace má ale zatím problém s rychlostí. Otáčení stránek není tak rychlé a plynulé jako na Androidu a iOS, stejně tak se nám párkrát aplikace zcela zasekla. Doufejme, že budou následovat updaty, které tyto problémy odstraní.

Vývojáři také oznámili, že chystají verzi i pro Windows Phone, ovšem kdy bude aplikace dostupná, stále zůstává otázkou. Flipboard byla jednou z očekávaných aplikací pro Windows 8.1 a její vývoj trval poměrně dlouhou dobu. Mezi těmito očekávanými aplikacemi byl například i klient sociální sítě Facebook.

Stáhnout Flipboard

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)