Plány Microsoftu? Možná přinese Android aplikace do Windows 10

4
Plány Microsoftu? Možná přinese Android aplikace do Windows 10
Fotografie: Microsoft
  • Aplikace psané pro Android by se údajně mohly objevit přímo v obchodě Windows Store
  • Otázkou je, zda Microsoft přinese i podporu Google služeb

Microsoft nadále přemýšlí, jak více zatraktivnit systém Windows 10, a to zejména z hlediska uživatelů mobilních zařízení. Jak všichni dobře víme, snahy amerického softwarového giganta na produkci vlastního mobilního operačního systému v posledních letech několikrát ztroskotaly, Microsoft se tak spíše soustředí na spolupráci s Androidem. Možné velké změny bychom se mohli dočkat v průběhu roku 2021.

Zac Bowden z windowcentral.com uvádí, že by se v příštím roce mohly aplikace psané pro Android objevit také ve Windows 10, konkrétně údajně přímo v obchodě Windows Store. Pokud by došlo k potvrzení, Microsoft by nepřišel s ničím vyloženě přelomovým, Android aplikace lze ve Windows 10 spustit i nyní, avšak jen méně pohodlně přes emulátory.

Nezodpovězenými otázkami zůstává, jak by to celé Microsoft vymyslel a zda se například zvažuje i podpora Google služeb, které jsou často podmínkou pro korektní fungování aplikací, jako je Gmail či Uber. Nativní podpora Android aplikací ve Windows 10 by však byla jistě vítanou novinkou a adekvátní odpovědí Microsoftu na novinky v macOS, který v kombinaci s procesorem M1 zvládá spouštět aplikace psané pro iOS.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
MS nemá moc na vybranou. Kdyby Google přišel ze systémem pro desktopy, kde by nativně běžely android aplikace, tak ztratí další velkou část uživatelů. Aktuálně ho Apple převálcoval s M1 procesory a MS asi začíná tušit, že by mohl dopadnou daleko hůř. Tady se měl Google víc snažit. Dnes je na velkou část potřeb windows zbytečně těžkopádný moloch.
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Já to chápu tak, že MS chce ve Windows zpřístupnit SVOJE androidí aplikace, ne všechny. Prostě udělá verze pro MS Store. Koneckonců, appka MS Office by ledaskomu na doma úplně stačila místo velkého Officu a kdyby byla zadara...
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Tak meli obrovskou sanci s UWP a windows mobile. Nelogicky ji promarnili svym diletantstvim. Ted fakticky zabijou cele UWP a vlastne aplikace pro Windows. Zas na druhou stranu, pokud aplikace pobezi vsude, tim lip. Mimochodem to, ze by MS mel poskytnout nativni prostredi pro beh androidich aplikaci jsem rikal uz davno. Je to uz docela dlouha doba, co to predvadeli spolu s nativni emulaci ARMu. Ostatne i na windows mobile (preprodukcni verzi) sly poustet androidi aplikace .... cloveku prijde az smesne to diletantstvi, ze takovou krucialni vec vyhodili z finalniho produktu ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze